avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Parcare Privată. Se poate parca în fața ei dacă nu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Parcare Privată. Se poate parca în fața ei dacă nu se îngrădește accesul beneficiarilor?

Salutare,
Locuiesc într-un bloc nou, iar propietarul blocului a construit, pe terenul propriu vreo 8 locuri de parcare unul lângă celălalt, cât i-a permis lățimea parcelei pe care e construit blocul.

Blocul e la stradă iar înainte de bloc și după bloc, se parchează așa cum se parchează la noi, dar bineînțeles că din moment ce blocul a fost contruit și trântită parcarea în față, nu se mai poate parca pe domeniul public fără a bloca parcarea sau cel puțin o parte din ea.

Eu împreună cu alții care nu au plătite locurile de parcare disponibile obișnuim să mai parcăm în fața parcării astfel încât cei care au parcarea în dreptul locului unde am parcat pot avea acces la locul lor trecând prin fața celorlalte locuri de parcare și ajungând la locul lor.

În ultima perioadă primesc câte un bilețel sub ștergător în care sunt anunțat, probabil de unul dintre propietarii locurilor respective, că blochez accesul într-o parcare privată.

Înțeleg situația, dar atâta timp căt tu de fapt ai acces la locul tău de parcare, de ce te deranjează că o faci prin altă parte și nu direct prin dreptul locului respectiv?

Greșesc în situația asta? Cum se procedează? Nu am voie să parchez pe spațiul public atâta vreme cât oamenii au acces la locul lor de parcare?

Menționez că nu sunt semne montate de propietarul sau administrația blocului cu "parcare privată", doar în dreptul unora dintre locuri scrie "nu parca" sau numărul unui apartament. Parcarea nu este îngrădită, nu are barieră, sau un loc dedicat pentru acces. Accesul la locurile de parcare se poate faci din stradă direct prin dreptul fiecărui loc de parcare, traversând trotuarul.

Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 21:10, 8 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate se intelege omul este suparat ca nu poate iesi direct in strada ptrin traversarea trotuarului!
Atata timp cat aveti masina parcata pe domeniu public si nu incurcati circulatia pe strada nu aveti de ce sa va faceti probleme.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Păi în situația asta nu aș putea să parchez în dreptul oricărei parcări blocândui accesul (duc și eu mai departe idea)? Doar sunt pe spațiu public. Lângă mine este un bloc care are barieră la intrarea în parcare; eu parchez în fața barierei pe domeniul public, e ok? Parcă totuși nu sună bine.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Discutiile pot continua la nesfarsit ca in faza cu batul de chibrit care are doua capete si prin divizare la nesfarsit, nu o sa va ajunga timpul in aceasta viata sa calculati cate capete se pot obtine...
Incercati sa va intelegeti. Se poate ingradi parcarea privata, astfel ca proprietarii care si-au achizitionat aceste locuri sa poata intra / iesi doar printr-un loc.
S-ar putea sa va intelegeti si amiabil,, sa o lase si ei mai moale - adica dreptul lui se termina unde incepe dreptul dvs.... Practic, fiecare cu dreptul sau. Pe de alta parte, omu' cu parcarea privata poate parca pe domeniul public? Pai poate, pe cand dvs. nu puteti parca pe locul proprietarului... vedeti?
Cu vorba buna puteti rezova problema, ori puteti merge la Politia locala sa va impace.
Succes!
Pai aveți libertatea de a face ceea ce doriți. Numai că veți suporta și consecințele .
Ideea era că puteți parca pe domeniul public, dar sa nu îngrădiți accesul la proprietatea altuia.
Parcând in dreptul barierei, unde exista o cale de acces, nu mai este legal.
Dar puteți parca. Alegerile va aparțin.
Puteți trece și pe rosu la semafor.
Apoi le spuneți că v-am dat noi voie. :)))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare ... (vezi toată discuția)
Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, ... ..sorin, ..sorin, Drum privat, cartier rezidential, locuiesc într-un cartier rezidential, am parcare privata, blocul e îngrădit cu gard și cu poarta, acum vreau sa va ... (vezi toată discuția)
Spatiul din fata casei serban008 serban008 Buna ziua, Pe strada pe care locuies daca ajung acasa dupa ora 18:30 nu prea mai gasesc locuri de parcare. In fata blocului meu este o casa si cand se ... (vezi toată discuția)