avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Retragere patrimoniu initial asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Retragere patrimoniu initial asociatie

Buna ziua!
Am si eu o asociatie infiintata in urma cu doi ani care a obtinut personalitatea juridica in instanta si a fost de asemenea inregistrata in registrul special al asociatiilor si fundatiilor.
Dupa acel moment am avut unele probleme de sanatate si nu m-a mai interesat sa merg la Registrul Comertului pentru a finaliza toate procedurile.
Acum nici nu ma mai intereseaza finalizarea procedurilor, incercand doar sa imi recuperez banii depusi in acel cont initial pentru patrimoniu.
Ce ar trebui sa fac pentru a-i recupera? Cei de la banca imi spun ca au nevoie de o respingere de la Registrul Comertului ...
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:45, 9 Octombrie 2017
1. Nu puteti "avea" o asociatie - ea nu este "a cuiva" cum e o firma 2. Nu are nicio treaba o asociatie cu Registrul Comertului 3. Actul Constitutiv a fost atestat avocatial? Ar trebui revocat de comun acord de catre fondatori, desi e discutabil daca mai este revocabil, fiind considerat de unii ca avand natura juridica a unui act unilateral, si fiind contributia la patrimoniul initial al unui ONG asimilata unei donatii...... Ce inseamna ca nu ati finalizat procedurile? Si de ce nu le finalizati? Va puteti retrage "din mers" dar in mod normal nu ar trebui sa vi se incuviinteze sa va "recuperati" aportul chiar daca asociatia nu a mai dobandit personalitate juridica, decat eventual daca toti fondatorii doresc sa nici nu mai obtina.... Nu am destule informatii pt un raspuns mai precis sau complet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O persoana, mai multe ong-uri magdalenagrigore magdalenagrigore Buna ziua, Intrebarea mea este urmatoarea: O persoana detine un ONG care nu a avut activitate. Acum doreste sa-si deschida un alt ONG, dar pe cazier s-a ... (vezi toată discuția)
Cum se infiinteaza un ong? adrianacab adrianacab CUM SE INFIINTEAZA UN ONG?VA ROG SA-MI SPUNETI DE CE ACTE AM NEVOIE SI UNDE SE DEPUN, SI PASII PE CARE TREBUIE SA II URMEZ?TREBUIE MINIM 3 ASOCIATI?ACESTIA POT ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong dorana dorana As dori sa imi deschid un ong pt catei.Ce cheltuieli presupune acesta si care sunt conditiile? (vezi toată discuția)