avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ce înseamnă taxare inversă la tva? Trebuie să îl ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ce înseamnă taxare inversă la tva? Trebuie să îl plătească firma mea?

Am înființat SRL și fac UBER și Taxify. Pe factura de la Taxify și UBER scrie taxare inversă. Fiind firme din afara României trebuie să plătim noi tva intracomunitar? Se poate recupera tva-ul? Știam că dacă achiziționez mașină din afara țării pot să primesc tva-ul înapoi sau dacă plătesc tva în țară pot face solicitare de rambursare tva dar în acest caz cum este cu tva-ul intracomunitar? Pe factura de la Taxify apare undeva tva inclus 20%
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:29, 7 Octombrie 2017
Sa le luam pe rand:

1. Sunteti inregistrat ca platitor de TVA in Romania si/sau UE?
SRL neplatitor de TVA dar am obținut cod de tva intracomunitar, așa au cerut cei de la UBER și Taxify
Nu, acel TVA nu il plateste nimeni.
Și se înregistrează în contabilitate? Apare pe acele facturi? Cum se înregistrează?
Nu apare pe facturi ci in jurnalele de TVA si la vanzari, si la cumparari, si, de asemenea, in decontul de TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara- program saga -ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am introdus o factura pentru marfa din ungaria in intrari in valuta in saga si am pus la taxare inversa. Am facut decontul de tva si s-a majorat tva-ul ... (vezi toată discuția)
Decl 300...taxare inversa? gina.lucia gina.lucia Buna ziua. La decl 300 TVA ...unde se trec facturile cu taxare inversa emise de mine? Multumesc. :-) (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare corinadbr corinadbr Firma noastra achizitioneaza echipamente din UE. Ne contrazicem cu alti contabili , deoarece nu stim se trateaza ca taxare inversa TVA-ul??? La finante nimeni ... (vezi toată discuția)