avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Construcție și acte arse în incendiu. De ce trebuie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Construcție și acte arse în incendiu. De ce trebuie să reiau procedura de reautorizare cu expertiză tehnică?

Buna ziua,
In anul 2014 mi-a ars casa, 80%, cu tot cu acte si autorizatie. Am mai gasit o parte dintr-un plan, atat. Am proces verbal de interventie de la pompieri. As vrea sa stiu: exista vreo procedura prin care mi se da o noua autorizatie? Am intrebat la primarie, nu au gasit nimic in arhive, nici dupa atatia ani, insa eu platesc de peste 30 ani constructia la impozite si taxe. De la urbanism mi s-a spus ca trebuie sa reiau procedura de reautorizare cu expertiza tehnica pentru rezistenta, stabilitate si securitate la incendiu. Mie nu mi se pare normal....
Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:02, 9 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate, asa este normal. Azi normele sunt altele, azi se construieste casa, azi trebuie sa le respecte. De exemplu, in trecut casele erau proiectate pentru un cutremur de 7 pe Richter, azi de 9.
Casa dv. nu mai exista. Dv. nu o reconstruiti, dv. construiti alta casa, fie ca e la fel cu cea veche ori nu.
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
Liliana Gradinaru, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform legii arhivelor 16/1996 art. 21 creatorii si detinatorii de arhive (primaria in acest caz) este obligata sa va elibereze contra cost copii dupa doc. de autorizare. Expertiza poate fi solicitata numai daca structura a fost afectata de incendiu. Reautorizarea vi se poate solicita numai daca autorizatia veche a expirat.
Multumesc!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Gresit, expertiza se cere tocmai pentru a se constata daca structura a fost sau nu afectata de incendiu. Sau ca sa precizeze ca ceea ce mai exista acolo poate sustine ceea ce se va pune nou. Poate ar fi mai simplu sa cereti demolare+construire decat refacere, scapati de expertiza daca vorbim de o casa izolata pe teren (fara calcane), cred ca si costul de edificare va fi mai mic.
Ca reper cred ca o expertiza tehnica, impreuna cu proiectarea structurala, va duce cam la 1500 Euro sau mai putin, depinde cum negociati.
Expertiza la incendiu vi se poate cere doar daca este cladire publica, pentru locuinte nu este obligatoriu.
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
DinuX, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacere mansarda Habbabear Habbabear As fi interesata sa achizitionez un apartament intr-o mansarda construita in 2012 pe un bloc vechi. In 2016 acoperisul intregii mansarde a luat foc. Am inteles ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructii aldorin aldorin Cum pot obtine o copie de pe autorizatia de constructie si documenetele aferente in baza carora vecinii spate si fata cladirii mele si-au ridicat si \\" ... (vezi toată discuția)
Autorizatie ilegala alicexxv alicexxv Problema mea este urmatoarea: in spatele casei mele care este pe hotar si are un singur nivel se construieste un bloc pe calcan care nu respecta normele ... (vezi toată discuția)