avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua. Din toamna anului 2015 am avut o relatie cu actuala mea sotie. In ianuarie 2016 i-am cumparat o calatorie spre insula Jersey une eu lucram ca ospatar . A venitsi a stat cu mine pana in iulie 27 , timp in care a ramas insarcinata si am hotarat ca odata ajunsi acasa sa facem nunta...botez..etc Mentionez ca pe perioada sederii in insula eu am fost ptincipalul sustinator financiar al tuturor cheltuielilor aferente. Odata intorsi acasa am primit acordul bunicilor ei de a locui intr-un apartament din proprietatea lor cu conditia sa ne platim cheltuielile. Am renovat acest apatament cu o suma de bani imprumutata de la un unchi de al ei. Din august 2016 pana in mai 2017 cand a primit primii bani de matrenitate am fost singurul sustinator material al familiei cu putinele exceptii in care am primit cadou de la parintii mei anumite sume de bani. Asta a insemnat ca a trebuit sa ma si imprumut de cateva ori de la anumite persoane cu bani ca sa pot cumpara ce era necesar in casa. Din pacate am ajuns sa ma joc la jocuri de noroc cu o frecventa redusa si de cele mai multe ori cu acordul sotiei . Ma jucam si innainte de casatorie dar atunci nu aveam alte obligatii. In fine...aceasta problema a dus la imprumutarea unor bani de la rude sau amanetarea lucrurilor din casa...(pe care tot eu i-am innapoiat sau le-am scos din amanet) Afland de asta si plusand cu faptul ca din mai 2017 nu aveam un loc de munca stabil si ca nu ma mai comportam ca si cum ar trebui sa se comporte un barbat , sotia m-a asteptat cu bunicul si cu parintii ei acasa cand eram la plimbare cu copilul si m-au dat afara din casa pe la sfarsitul lui august. Chiar daca nu aveam un loc de munca stabil imi petreceam marea majoritate a timpului avand grija de copil iar la sfarsit de saptamana..sambata , duminica mergeam la lucru la nunti sau evenimente. Sotia mea a intentat o actiune de divort si pe langa tot ceea ce implica aceasta...custodie comuna, plata unei sume pt cresterea copilulu (i cu care sunt de acord ) cere desfacerea exclusiv din vina mea ( lucru cu care nu sunt de acord) Mentionez ca fiul nostru petrece o mica parte din zii alaturi de mama lui pentru ca ea este plecata la scoala in fiecare zii de la ora 14 pana la 19 , iar in weekend lucreaza la negru desi primeste de la stat o indemnizatie de crestere si alocatia copilului pentru care ea ar trebui sa fie prezenta langa copil in primii doi ani. In tot acest timp copilul sta cu parintii ei si primeste o influenta negativa in ceea ce ma priveste si mie de abia mi-l lasa o zi , doua . Cum ar trebui sa procedez? Sa contactez un avocat care sa mearga mai departe in instanta sau sa ajung la o intelegere in fata jydecatorului cu ea?

Alte discuții în legătură

Obtinere custodie minor carmad carmad Am o ruda care are un minor de 2 ani si 9 luni si o fata de 14 ani. Este despartita si de cateva luni bune a cunoscut pe internet un invidiv care se comporta ... (vezi toată discuția)
Vreau să plec de acasă la bunica mea Anonim845 Anonim845 Am 16 ani ..nu ma inteleg deloc bine cu parintii mei , sunt anumite presiuni psihice , imi vorbesc foarte urata , au fost si agresiuni fizice in trecut ...si ... (vezi toată discuția)
Obligatiile legale ale parintilor asupra copiilor si drepturile pe care le au ContSters335966 ContSters335966 Buna seara. Va scriu aceste randuri in speranta ca pe acest forum voi primi un sfat la situatia mea…care de altfel a devenit destul de disperata. Sunt ... (vezi toată discuția)