avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vreau să plec de acasă la bunica mea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vreau să plec de acasă la bunica mea

Am 16 ani ..nu ma inteleg deloc bine cu parintii mei , sunt anumite presiuni psihice , imi vorbesc foarte urata , au fost si agresiuni fizice in trecut ...si nu ma refer la o palma ... Mi am luat bataie din chestii minore incat aveam fața neagra a 2a zii ...si am vorbit despre asta cu bunica mea si vreau sa ma mut la ea ... Ma intereseaza doar daca parintii mei pot sa procedeze in caz legal si sa ma ia de la bunica... Si am omis faptul ca vreau sa dau declaratie la politie ca am plecat de acasa ...ca sa nu mai fie nevoie de cautari
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 15:06, 28 August 2017
Conf.art.493 NCC"Parintii au dreptul si indatorirea de supraveghere a copilului minor."
Pe de alta parte,conf,art.495(1)NCC"Parintii pot cere oricand instantei de tutela inapoierea copilului de la orice presoana care il detine fara drept."Asa ca, nu te sfatuiesc sa pleci de acasa fara acordul parintilor.
Nu as face acest gest daca nu as avea motive intemeiate
La vârsta asta poți pleca liniștit. Nu te poate aduce înapoi nimeni fără voința ta.
Dar să anunți Asistența Socială de la primăria de unde pleci, și apoi la primăria unde te muți.
Să anunți de asemenea și DGASPC - Protecția Copilului, pentru a primi protecție din partea instituțiilor statului.
Poliția nu prea are atribuții în astfel de situații, decât să se asigure că ai plecat singur de bună voie și nu te-a influențat nimeni.
Va trebui să declari că ai fost bătut de ambii părinți.
Dapix a scris:

La vârsta asta poți pleca liniștit. Nu te poate aduce înapoi nimeni fără voința ta.
Dar să anunți Asistența Socială de la primăria de unde pleci, și apoi la primăria unde te muți.
Să anunți de asemenea și DGASPC - Protecția Copilului, pentru a primi protecție din partea instituțiilor statului.
Poliția nu prea are atribuții în astfel de situații, decât să se asigure că ai plecat singur de bună voie și nu te-a influențat nimeni.
Va trebui să declari că ai fost bătut de ambii părinți.

Va multumesc mult ...sper sa fiu luata in serios de organele legi ... Si vreau sa va mai intreb ...cum pot proceda daca ei incearca sa ma ia fortat

Nu te vor forța, te vor convinge frumos cu vorba bună, și eventual vei merge de bună voie.
Te vor consilia psihologii de la DGASPC dacă se va considera necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecari minori de acasa. consecinte LaviiPP LaviiPP Buna seara ! Am tot vazut pe acest site discutii despre plecarea de acasa a minorelor. Dar niciun raspuns nu m-a facut sa inteleg daca se poate face ceva ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)
Doresc sa plec de acasa anastasia02 anastasia02 Buna ziua! Ma numesc Anastasia si am 16 ani împliniti. Voi incepe prin a va spune despre ce este vorba, apoi voi pune intrebarile de rigoare. Provin ... (vezi toată discuția)