avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drum de servitute - public sau privat?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drum de servitute - public sau privat?

Buna ziua,
Locuiesc in Bucuresti, la casa, intr-o locatie unde o alee de servitute ce are iesire la strada principala deserveste 3 proprietati delimitate separat fiecare cu gardul propriu.
Pe aceasta alee exista un camin al unei canalizari, al carei capac lipseste de mai bine de 30 de ani.
Am facut o solicitare la ApaNova sa aduca un capac, insa cei care au fost pe teren au spus ca acel camin nu este pe spatiul public si nu vor interveni.
Insa aceasta alee figureaza in Planul de situatie al casei ca alee de servitute, si in contractul niciunuia dintre venici nu scrie ca avem cota parte din acest drum.
Prin urmare nu cred ca acest drum este privat, ci public.
INTRABĂRI:
Am citit pe internet ca servitutile se impart in cele de utilitate publica si de utilitate privata? Ce inseamna fiecare dintre aceste statute?

Unde pot merge sa aflu ce statut are aleea noastra, si cum pot dovedi celor de la apanova ca nu este privata?
Ultima modificare: Vineri, 6 Octombrie 2017
sunsray, utilizator

Alte discuții în legătură

Drum servitute iepurache2004 iepurache2004 locuiesc la casa in sectorul 4,drumul de acces pentru mine si alti 4 vecini spre strada principala este un drum de servitute creat in urma cu 40 de ani de ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute niculescusorin niculescusorin Pe langa proprietatea mea s-a creat un drum de servitute de catre vecina mea . La inceput a existat o poarta de acces pentru cei care si-au construit locuinte ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune  e i e i Buna ziua, Suntem proprietarii unei case cu curte in care intram din strada, pe o alee aflata in indiviziune cu vecinii de langa noi. mentionez ca aleea se ... (vezi toată discuția)