avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, urmaresc sa cumpar un teren cu acces ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, urmaresc sa cumpar un teren cu acces printr-o curte ...

Buna ziua,urmaresc sa cumpar un teren cu acces printr-o curte comuna,intrebarea mea este daca as putea in viitor sa schimb accesul terenului prin spate unde da intr-o aleie/strada?Cu cine as putea sa vorbesc sau sa ma consult sa aflu daca dupa ce voi cumpara terenul pot incerca sa obtin accesul la aceasta aleie/strada?
Cel mai recent răspuns: Lucky82 , utilizator 17:50, 5 Octombrie 2024
Daca terenul se invecineaza cu acea alee/strada si este publica , aveti deja acces la ea . Daca este privata , sau trebuie sa treceti peste o alta proprietate , nu veti obtine servitute de trecere , cata vreme deja aveti acces la proprietatea dvs. , decat daca proprietarul/proprietarii sunt de acord .
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2024
CHKa, utilizator
Am inteles dar cum as putea sa stiu daca aleea/drumul este public sau privat?
Si daca ar fi alee/drum public as putea sa aplic pentru schimbarea accessului la propietate prin aleea/drum public?
Lucky82, utilizator

Lucky82
Inainte sa incep procedura de cumparare as dori sa primesc un raspuns oficial contra cost,dar nu stiu de unde sa incep,cine stie sau se ocupa de acesti pasi de verificare inainte de cumpararea unui teren.Ca nu imi doresc sa cumpar fara sa cunosc statutul legal al terenului si a propietatilor din jur,va multumesc anticipat.
Lucky82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, locuim pe o alee, drum vicinal ce deserveste 3 proprietati. ... 011086G@lati 011086G@lati Buna ziua, Locuim pe o alee, drum vicinal ce deserveste 3 proprietati. La inceputul aleii este o proprietate mai mare, iar in spate alte doua ... (vezi toată discuția)
Drum public complex privat Loredana Monica Loredana Monica Buna ziua, locuiesc intr-un complex de blocuri din Popesti-Leordeni. In spatele complexului este un teren f mare care a devenit intravilan si pe care urmeaza ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere arigo arigo Buna ziua, Am dezmembrat un lot de teren in alte doua loturi, primul lot care are pe el o constructie o sa-mi ramana mie iar pe al doilea o sa il dau fiului ... (vezi toată discuția)