Buna ziua,urmaresc sa cumpar un teren cu acces printr-o curte comuna,intrebarea mea este daca as putea in viitor sa schimb accesul terenului prin spate unde da intr-o aleie/strada?Cu cine as putea sa vorbesc sau sa ma consult sa aflu daca dupa ce voi cumpara terenul pot incerca sa obtin accesul la aceasta aleie/strada?
Daca terenul se invecineaza cu acea alee/strada si este publica , aveti deja acces la ea . Daca este privata , sau trebuie sa treceti peste o alta proprietate , nu veti obtine servitute de trecere , cata vreme deja aveti acces la proprietatea dvs. , decat daca proprietarul/proprietarii sunt de acord .
Lucky82
Inainte sa incep procedura de cumparare as dori sa primesc un raspuns oficial contra cost,dar nu stiu de unde sa incep,cine stie sau se ocupa de acesti pasi de verificare inainte de cumpararea unui teren.Ca nu imi doresc sa cumpar fara sa cunosc statutul legal al terenului si a propietatilor din jur,va multumesc anticipat.
Servitute de trecere
arigo
Buna ziua,
Am dezmembrat un lot de teren in alte doua loturi, primul lot care are pe el o constructie o sa-mi ramana mie iar pe al doilea o sa il dau fiului ... (vezi toată discuția)