avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Locuim pe o alee, drum vicinal ce ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Locuim pe o alee, drum vicinal ce deserveste 3 proprietati. ...

Buna ziua,
Locuim pe o alee, drum vicinal ce deserveste 3 proprietati. La inceputul aleii este o proprietate mai mare, iar in spate alte doua proprietati.
Odata cu reabilitarea casei proprietarul din fata a schimbat unilateral inclinarea aleii. Ne-am trezit ca in loc de o alee pietruita ce cobora cu cate o bordura la cativa metri, o panta lina, cu un drum indreptrat si scari (!) Aleea nu este prea lata si datorita faptului ca parcheaza masina in fata portii ramane ca si cale de acces 1,2 m peste o gura de canal. Cu greu trec cu caruciorul de cumparaturi. De adus i curte lucruri mai voluminoase nici nu poate fi vorba. Anii au trecut, fiind o persoana toleranta nu am dat importanta si i-am lasat in plata D.lui dar in ultimul timp au inceput sa ma insulte: ca blochez trecerea cu masinile de curierat sau livrari( pe care sunt nevoita sa le iau de la strada) si nu pot pleca chiar in acel moment, sau zgarii masina cu crengile taiate de la toaletarea copacitor, sau e ceva voluminos in gunoi si murdaresc masina si altele, Nu acesta e obiectul ci ma deranjeaza foarte tare ca au dispus ca 1,2 m ca drum de trecere este suficient si au adus lucrurile in punctul in care am ajuns sa ne simtim ca niste chiriasi in fundul curtii lor. Gardul din spatele proprietatii lor are 4 m. Care este abordarea corecta pentru a putea rezolva aceasta problema. Sunt recunoscatoare pentru un raspuns!
Buna ziua,
Deduc ca dvs. aveti un drept de servitute, astfel incat sa puteti avea acces din drumul principal la proprietatea dvs. Acest drept de servitute a fost stabilit ca fiind o ”trecere cu piciorul”, de 1,2 m.
Din punct de vedere juridic, aveti dreptul sa solicitati ca drumul de servitute sa fie mai lat, necesar trecerii cu o masina. Dar, acest lucru il puteti obtine numai daca nu puteti avea acces la proprietatea dvs. din alta parte/de la un alt drum principal mai aproape. De asemeni, este important de analizat actele ce sunt detinute, pentru a vedea cui apartine acel drum de servitute. Uneori exista posibilitatea, ca din acte, sa rezulte ca acel drum este in coproprietate indiviza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alee acces costinnet costinnet Buna ziua! Ca sa ajung acasa, folosesc o alee de acces care ma deserveste pe mine si inca 2 proprietari, toti locuind la capatul acestei alei. In stanga si ... (vezi toată discuția)
Drum de servitute Cyberax Cyberax Buna ziua! Acum 3 ani am vrut sa cumpar o parcel de pamant dar parcela nu avea cale de acces de la strada principala. Proprietarul a lasat un drum de servitute ... (vezi toată discuția)