avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

am mostenit dupa tata,un teren si o casa,am facut succesiunea dupa decesul acestuia fratii mei renuntand la mostenire in favoarea mea si a mamei;am construit o casa pe acel teren cu credit ipotecar,si as vrea sa ies din indiviziune cu mama pt a putea muta ipoteca numai pe terenul ce imi revine si casa construita,cum trebuie sa procedez
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 15:35, 6 Octombrie 2009
In cazul in care ipoteca nu e instituita pe numele amandurora, poti merge la notar pentru a iesi din indiviziune, fiindca ipoteca a fost instituit adoar pe cota dvs parte din teren si pe cladire. Daca ipoteca e doar pe cladire, atunci e cu atat mai usor, fiindca banca nu are nicio treaba cu terenul. Mama este de acord cu iesirea din indiviziune si cedarea exact a partii de teren care va intereseaza?
daca mama dvs nu este de acord cu iesirea din indiviziune va trebui sa investiti instanta de judecata cu o cerere in acest sens.
dar oricum cred ca este nevoie de acordul bancii, in ceea ce priveste ipoteca
ipoteca e pe tot terenul dupa cum am inteles de la banca,si ep casa mea nou construita,eu vreau sa ies din indiviziune pentru a avea ipoteca numai pe terenul aferent mie si pe casa mea.Ce sa fac?
pot sa demontez casa ,chiar daca am sa am pierderi,pentru a o construi pe alt teren si apoi sa mut ipoteca pe acel teren si casa?
mergeti la banca si interesati-va .
solutia demolarii casei deja construite nu este una optima !!

Alte discuții în legătură

Executare silita pentru o mostenire cu mai multi mostenitori cristh cristh In urma unei datorii bancare neachitate, banca sau executorul ar putea sa-mi execute mostenirea din casa parinteasca obtinuta in urma decesului tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Construire locuinta pe teren ipotecat rmirela16 rmirela16 Buna ziua, Sotul meu detine in indiviziune impreuna cu sora sa un teren de 800 mp, deschidere 10mp.Aceasta din urma a construit in anul 2006 cu credit ... (vezi toată discuția)
Vânzare drept moștenire popcrys77 popcrys77 Buna ziua, va supun atentiei urmatoarea problema, si va rog sa-mi raspundeți dacă se poate să fac următorul lucru: După decesul bunicului s-a dezbatut ... (vezi toată discuția)