am mostenit dupa tata,un teren si o casa,am facut succesiunea dupa decesul acestuia fratii mei renuntand la mostenire in favoarea mea si a mamei;am construit o casa pe acel teren cu credit ipotecar,si as vrea sa ies din indiviziune cu mama pt a putea muta ipoteca numai pe terenul ce imi revine si casa construita,cum trebuie sa procedez
In cazul in care ipoteca nu e instituita pe numele amandurora, poti merge la notar pentru a iesi din indiviziune, fiindca ipoteca a fost instituit adoar pe cota dvs parte din teren si pe cladire. Daca ipoteca e doar pe cladire, atunci e cu atat mai usor, fiindca banca nu are nicio treaba cu terenul. Mama este de acord cu iesirea din indiviziune si cedarea exact a partii de teren care va intereseaza?
daca mama dvs nu este de acord cu iesirea din indiviziune va trebui sa investiti instanta de judecata cu o cerere in acest sens.
dar oricum cred ca este nevoie de acordul bancii, in ceea ce priveste ipoteca
ipoteca e pe tot terenul dupa cum am inteles de la banca,si ep casa mea nou construita,eu vreau sa ies din indiviziune pentru a avea ipoteca numai pe terenul aferent mie si pe casa mea.Ce sa fac?