avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita pentru o mostenire cu mai multi ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita pentru o mostenire cu mai multi mostenitori

In urma unei datorii bancare neachitate, banca sau executorul ar putea sa-mi execute mostenirea din casa parinteasca obtinuta in urma decesului tatalui meu daca aceasta este inpartita intre mine,mama mea si sora mea ? Mentionez ca eu am cumparat de la mama partea ei de imobil si teren cu obligatia de intretinere pina la moarte ea pastrandusi dreptul de a rezilia contractul in cazul nerespectarii de catre mine si sotia mea a obligatiilor la care am consimtit
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:40, 27 Septembrie 2009
in cazul executarii silite se pot urmari in primul rand bunurile puse garantie la banca. Daca nu a fost constituita nici o garantie se poate urmari orice bun al debitorului; chiar daca acesta provine din mostenire, daca este proprietatea dvs se poate executa silit.
Casa si terenul nu au fost depuse garantie creditul nefiind ipotecar ci garantat doar cu salariul .Cum mi se poate ipoteca partea mea din casa si teren daca nu sunt mostenitor unic?Va multumesc.
Casa si terenul nu au fost depuse garantie creditul nefiind ipotecar ci garantat doar cu salariul .Cum mi se poate ipoteca partea mea din casa si teren daca nu sunt mostenitor unic?Va multumesc.
Casa si terenul nefiind ipotecate in favoarea bancii , pentru executarea acestor bunuri banca va fi fortata sa va intenteze actiune in instanta! Chiar daca va castiga in instanta banca va avea o mare problema deoarece nu va putea pune in executare hotararea judecatoreasca deoarece ceilalti mostenitori vor face contestatie la executare si vor bloca executarea silita! Asta deoarece ceilalti coproprietari nu au o relatie contractuala cu banca si , ca atare , partea lor nu va putea fi executata!:D
DISTRACTIE PLACUTA!
=D>
Va multumesc frumos pentru raspuns si .....urare.Problema este ca mai am un imobil, in curs de renovare lucru pentru care am luat creditul,imobil pe care l-am donat socrului meu act de donatie facut ulterior luarii creditului. Poate banca sa obtina o anulare a acestui act de donatie?

Alte discuții în legătură

Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare CatalinG CatalinG Am si eu o nelamurire.Socrul meu a facut un credit ipotecar in 2007 si a gajat un imobil.in 2009 mi-a donat un spatiu liber de sarcina.acum cu criza suntem in ... (vezi toată discuția)
Ipoteca bancii pe 15 ani si...alti creditori Irina S. Irina S. Daca exista un imobil ipotecat de catre banca, pe o perioada de 15 ani dar intre timp apar alti creditori chirografi, ce se intampla cu bunurile ipotecata in ... (vezi toată discuția)