In urma unei datorii bancare neachitate, banca sau executorul ar putea sa-mi execute mostenirea din casa parinteasca obtinuta in urma decesului tatalui meu daca aceasta este inpartita intre mine,mama mea si sora mea ? Mentionez ca eu am cumparat de la mama partea ei de imobil si teren cu obligatia de intretinere pina la moarte ea pastrandusi dreptul de a rezilia contractul in cazul nerespectarii de catre mine si sotia mea a obligatiilor la care am consimtit
Da. Poate obtine anularea actului de donatie fiindca se poate demonstra foarte usor ca ati facut aceasta liberalitate in scopul scoaterii din patrimoniu a bunurilor care ar fi putut fi urmarite silit de catre banca in vederea recuperarii prejudiciului(a creditului neplatit)B-)
Banca va solicita anularea donatiei doar in cazul in care nu aveti alte bunuri care pot sa fie urmarite sau executate silit.
In legatura cu imobilul mostenit , banca poate cere iesirea dvs din indiviziune si apoi va urmari partea care va revine .
daca liberalitatea ar fii fost facuta anterior contractarii creditului, n-ar mai fii putut fi anulata la solicitarea bancii !!
in situatia data , banca va putea dispune acest lucru, in masura in care nu aveti alte bunuri mobile si imobile care ar putea fi executate silit .
insa, banca poate cere iesirea din indiviziune , urmand ca ulterior sa va execute silit cota parte din imobil ca va revine .
cum poate banca sa ma scoata din indiviziune daca ceilalti comostenitori nu au posibilitatea sa imi cumpere partea de mostenire.Cine o sa imi dea partea din bunuri pe care apoi sa le execute banca?.Ori cine o sa le dea comostenitorilor neimplicati in acest inprumut partile cuvenite din casa care sa imi revina apoi pe deantregul mie si sa poata fi executata de banca?
Daca imobilul nu este partajabil in natura , atunci instanta poate sa atribuie imobilul unuia dintre coiproprietari cu obligarea acestuia sa plateasca celorlalti coproprietari sulta. Daca nici un coproprietar nu doreste atribuirea in natura sau nu are posibilitatea sa plateasca sulta , atunci imobilul se va vinde la licitatie...
Executare silita
rocorobert
Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare
CatalinG
Am si eu o nelamurire.Socrul meu a facut un credit ipotecar in 2007 si a gajat un imobil.in 2009 mi-a donat un spatiu liber de sarcina.acum cu criza suntem in ... (vezi toată discuția)