avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie minima garantata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie minima garantata

Buna seara,mama mea are aproximativ 12 ani in campul muncii( specific ca 8 ani a lucrat cu contract de munca pe 4 ore)
. Poate beneficia de aceasta pe sie minima gatantata? Anul trecut si-a depus dosarul pt pensionare,dupa o luna a primit raspuns ca nu se poate pensiona pt ca nu are minim 15 ani vechime. Mama are varsta de 61 ani.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:50, 8 Octombrie 2017
Stagiul minim de cotizare pentru a beneficia de pensie pentru limită de vârstă este de 15 ani.
Dacă Casa de Pensii îi recunoaște cei 12 ani, ar avea posibilitatea să mai cumpere 3 ani stagiu de cotizare pentru a împlini cei 15 ani pentru a putea beneficia de pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu de 6 ani MinaLumi MinaLumi Ce pensie minima sau ajutor social voi primi, conform noii legi din 2021, la un stagiu de cotizare de 6 ani, 8 luni si 4 zile, in 2030 cand voi iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala femei valerius1510 valerius1510 Pot iesi la pensie anticipata partiala avand 30 ani si trei luni vechime in munca? Sunt nascuta pe 08-Nov-1958. (vezi toată discuția)
Cand voi putea obtine o pensie? doinitaostahie doinitaostahie am 52 ani si 3 luni,nu am nici un servici si am 25 ani vechime in campul muncii as dori sa stiu daca pot obtine o pensie anticipata neavand nici un venit de 2 ... (vezi toată discuția)