avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul de maternitate este obligatoriu?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul de maternitate este obligatoriu?

Este obligatoriu concediu prenatal si postnatal (126 zile impreuna) ca mai apoi sa pot intra in cencediu crestere copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:29, 9 Octombrie 2017
Normele de aplicare a OUG 158/2005:
art.45
(1) Certificatele de concediu medical pentru sarcină se eliberează pentru cel mult 30/31 de zile calendaristice de către medicul de familie sau de către medicul de specialitate obstetrică-ginecologie, care ia în evidenţă şi urmăreşte pe parcursul sarcinii gravida, până la durata maximă prevăzută de lege.

(2) Certificatul de concediu medical pentru lăuzie se eliberează de medicul curant de specialitate obstetrică-ginecologie din unitatea sanitară unde a născut femeia sau de medicul de familie, pentru perioade de cel mult 30/31 de zile calendaristice. Prelungirea concediului medical pentru lăuzie până la durata maximă prevăzută de lege se face de medicul de familie care are în urmărire lăuza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu sarcina si lauzie ContSters175780 ContSters175780 Buna ziua, Intrebarea se refera la cele 126 de concediu de sarcina si lauzie. Sunt la a 2-a sarcina si medicul de familie care imi elibereaza concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal getazanf getazanf doresc sa stiu cine imi elibereaza concediu prenatal,voi naste in perioada 10/15 noiembrie 2016,pe 2 sept.trebuie sa merg la scoala,dar nu doresc ,vreau sa/mi ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal crysstyle crysstyle La cate saptamani de sarcina pot intra in concediu prenatal? (vezi toată discuția)