avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Procură specială administrare imobile, mandatarul ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Procură specială administrare imobile, mandatarul și-a însușit banii încasați iar plățile aferente au rămas restante. Aș putea transfera creanțele fiscale pe numele lui?

Am dat procura speciala de administrare unei persoane pentru a se ocupa de niste cladiri care apartin unei Intr. Indiv. a mea. Acum s-au adunat niste datorii pe care eu nu vreau sa le achit pentru ca am fost plecat si nu am avut nici o treaba cu cladirile alea. El a mai avut cate o cazare dar in loc sa achite datorii pe la finantele locale si cele de stat a cheltuit banii. As putea sa-l dau in judecata si el sa preia acele datorii? El este de acord cu acest lucru.
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: vintilavintila , utilizator 08:59, 8 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate inteleg, in afara de acea procura, nu a exista un contract, fiind probabil un mandat fara reprezentare.
Obligatiile lui erau sa transfere in patrimoniul dvs drepturile si bunurile obtinute de la terti, dvs avand un drept de creanta, cu privire la acestea.
Daca el recunoaste acele datorii si vrea sa le plateasca de ce il mai actionati in judecata?
Vreti ca instanta sa transfere datoriile dvs in sarcina acestuia si ANAF sa nu va mai urmareasca pe dvs? Daca am inteles bine situatia, raspunsul este ca nu aveti cum face acest lucru.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
AvTudor_com, utilizator
recunoaste datoriile dar nu are de unde sa le dea
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
puteti lua in calcul si infractiunea de gestiune frauduloasa, in functie de faptele concrete ale mandatarului
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societati comerciale Marius Cocean Marius Cocean Buna! administratorul unei S.R.L.imputerniceste o pesoana sa realizeze aprox toate activitatile ce-i revin administratorului... imputernicitul are vreo ... (vezi toată discuția)
Devenire proprietar in contul unei cesiuni NICORICI2007 NICORICI2007 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o lamurire in urmatoarea problema: Societatea X are o datorie,(inregistrata in contul 462 credit), la ... (vezi toată discuția)
Procura judiciara mb_mihaela mb_mihaela Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca pot face o procura judiciara fara ca mandatarul sa semneze in locul meu. Am facut o procura judiciara si mi s-a ... (vezi toată discuția)