avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general devenire proprietar in contul unei cesiuni
Discuție deschisă în Contabilitate în general

devenire proprietar in contul unei cesiuni

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati cu o lamurire in urmatoarea problema:
Societatea X are o datorie,(inregistrata in contul 462 credit), la societatea Y in urma unui contract de cesiune creanta.
Deoarece societatea X nu poate plati datoria, vrea sa transfere societatii Y un anumit numar de mijloace fixe( cladiri, terenuri, autoturisme), astfel incat datoria sa fie stinsa in totalitate.
Intrebarea mea este:
Societatea Y poate sa devina proprietar al terenurilor si cladirilor in aceasta situatie?, fara ca societatea X sa factureze aceste bunuri, ci doar sa le transfere proprietarului in contul datoriei deja existente.
cum se face inregistrarea in contabilitate in cazul in care societatea transfera mijloacele fixe?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 21:19, 4 Octombrie 2011
Daca nu aveti incheiat un contract de imprumut in care sa fie specificate aceste clauze, nu se poate. Aceste bunuri trebuie scazute din patrimoniul societatii respective. Acest lucru se poate face facturandu-va bunurile, iar cu suma inregistrata in contul 462, sa fie stinsa obligatia Dvs. de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare societate adrianabresug adrianabresug cum se fac inregistrarile in urmatoarea speta : o societate comerciala printrun act notarial contract cesiune transfera activul si pasivul unei alte ... (vezi toată discuția)
Stingere datorie( prin imprumut) intre societati prin garantie oana vultur oana vultur Buna ziua, am urmatoarea intrebare: SC x SRL a imprumutat firma SC Y SRL, pe parcursul anului( fara dobanda) SC Y SRL are in propietate 5 ... (vezi toată discuția)
Contract garantat cu un autoturism Pispirica Pispirica Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema :\">. Am un contract prin care beneficiarul meu a garantat plata creantelor cu un autoturism. Contractul a fost ... (vezi toată discuția)