Prin fosta mea partenera de viata,avocat in Baroul Bucuresti am gasit un apartament la un pret bun. Apartamentul era ipotecat in baza unei creante detinute de catre fostul prieten al vanzatoarei,care la randul lui achitase un credit de la un IFN. Cei doi se judeca si in cele din urma ea obtine decizie definitiva in parte,(sa aflu ulterior nu si irevocabila )adica ea sa-i restituie debitul lui. Aici intervin eu si prin promisiune bilaterala de vanzare-cumparare achit avansul de 50 % din pret pt stingerea creantei. Banii au fost virati in contul executorului care l-a executat silit pe el si apoi in contul creditorului(partenerului).La expirarea termenului promisiunii ma prezint la notar pt a achita restul promisiunii unde constat cu stupoare ca tranzactia nu poate avea loc fiindca,creanta nu a fost radiata de la Cartea Funciara pe motiv ca procesul nu este finalizat..., Am facut un act aditional de prelungire a promsisiunii dar din cate se pare sansele de a plati si de a intra in posesia casei visate sunt reduse. Intrebarea mea este : cum e posibil ca un notar ,ca un executor sa accepte o tranzactie partiala a unui imobil in conditii atat de complicate??? Daca nici la urmatorul termen nu se poate incheia tranzactia voi lua act de prezenta de la notar si ma voi adresa Procuraturii.
adema1980
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Notarul v-a luat banii, el nu e consilierul dvs juridic. Executorul atata asteapta, sa-i intre banii in cont. Pe ei ii inteleg. Ce nu inteleg este cum de ati acceptat dvs va aruncati asa cu banii fara sa va puneti intrebari inainte?! Nu inteleg nici ce amestec ar avea "Procuratura" in aceasta chestiune, nu e vorba de inselaciune. V-au fost puse la dispozitie toate documentele deci se presupune ca ati cunoscut ca achizitionati o promisiune, nu un apartament, e simplu.
Acum depinde ce s-a scris in acel contract prin care va angajati sa achitati o suma de bani in schimbul a ce? E important pentru ca acolo sunt si termenii rezilierii. In mod normal, daca obiectul contractului nu poate fi indeplinit de vanzator la termen ar trebui restituiti banii. Poate expira termenul pentru acea hotarare si ea devine irevocabila. Zic sa consultati un jurist (nu avocat si mai ales nu avocata care v-a facut acest bine)...
Am descoperit ca Binevoitoarea va fi aparatorul vanzatoarei in toate spetele ei. Ea imi divulga toate conversatiile si sunt apelat de un reprezentant al vanzatoarei care imi adreseaza invective si amenintari,imi spune raspicat ca sunt un prost,ca ma va bate cu prima ocazie si ca intentia de fapt a fost sa se transfere o creanta si nu un bun,ca pot da in judecata sa-mi recuperez avansul degeaba ca acea vanzatoare oricum nu mai are nimic in afara de acest bun care face obiectul tranzactiei.
Documentatia a fost foarte stufoasa, punandu-mi-se la dispozitie preferential doar trasabilitatea actelor de proprietate nu si hotararile judecatoresti,M-am bazat pe faptul ca daca notarul aproba promisiunea,ca daca executorul accepta transferul sumei totul e limpede....
Prin plata avansului spre stingerea debitului nu s-a produs absolut nicio modificare in CF situatia ramanand exact ca inainte justificarea fiind ca incheierea emisa de executorul judecatoresc nu este definitiva in baza art 30 din Lg 7/1996......
S-a stipulat ca daca eu nu achit restul sumei de bani la semnarea contractului ferm sa pierd tot si daca nu primesc bunul sa mi se plateasca dublul sumei platite ca avans. Eu m am rugat de cealalta parte sa prelungim cu act aditional pe inca cateva luni...Sunt constient ca tot ce pot sa fac acum este sa stau in expectativa dar emotional sunt la pamant fiindu-mi teama sa nu pierd avutia pe zeci de ani doar din cauza faptului ca mi-am dorit un camin.
Nu inteleg cum s-a facut o astfel de promisiune autentificata de tranzactie in litigiu. Executorul a luat banii inclusiv onorariul,notarul si-a luat onorariul,promitenta vanzatoare a platit un debit cu banii mei iar eu am decat o promisiune!
Suspectez ca este rau intentionata deoarece mi-a spus ca pot sa pun clauza tripla ,surprinzand o discutie cum ca asteapta legea falimentului personal....
Notarul nu putea refuza prestarea serviciului intrucat contractul era legea partilor iar daca dvs ati semnat in fata lui inseamna ca ati fost de acord cu termenii respectivi. Eu consider ca o actiune de reziliere a contractului in aceasta faza nu doar ca nu este inutila, s-ar putea sa se dovedeasca hotaratoare pentru recuperarea prejudiciului, mai ales ca aveti dovezi care atesta ca bunul nu putea fi vandut de fapt, deci promisiunea era din start inselatoare. E singura solutie pe care o vad pentru a impiedica obligarea dvs la plata restului de bani fara a fi vazut ca parte de rea-credinta.
Cat despre legea falimentului personal, acea lege nu va sterge datoriile cu buretele ci le va reesalona in anumite conditii stabilite de judecatori specializati.
Controlul asupra persoanei va fi atat de strict incat n-o sa poata sa-si cumpere nici telefon mobil fara aprobarea judecatorului.
Luati legatura cu un avocat (nerecomandat de nimeni) din listele publicate de Barou.
Eu detin toata suma necesara platii,eu sunt client de buna credinta.Ce voi face in momentul expirarii si celui de-al doilea termen al promisiunii bilaterale?(vb de ipoteza in care ipoteca actuala nu va putea fi ridicata) Ma voi constitui parte civila intr-un proces civil sau penal ,voi castiga foarte probabil,dar cum imi voi recupera prejudiciul daca acel drept de creanta detinut acum este de rang inferior in Cartea Funciara? Nu ma incalzeste cu nimic sa incarcerez celalalt promitent si sa am banii pierduti... Offf inclin sa cred ca am platit avans pt un bulgare de zapada nu pt o casa ,,, :(
Domnule, eu nu am prea priceput vechimea dosarului și de ce sempoate executa suma de bani din hotărâre dar nu șterge debitul.
Nu am înțeles nici încurcătură cu IFNul și alt credit etc.
Luați actele pe care le aveți, toate, și consultați un avocat.
Nu cunosc implicarea doamnei avocat in decizia dv., însă nu pare să fi fost avocatul dv. Dacă altfel au stat lucrurile, atunci puteți depune și o plangere pe undeva.
Totuși, în caz contrar nu ați fost înșelat, cunoșteați situația imobilului, nu v-a fost ascunsa.
Oricum înscrierea de la CF nu dispare singură, vedeți care e temeiul, scoateți un extras de informare, notați promisiunea.
Nu stați degeaba, mergeți să vedeți ce se poate face sa nu pierdeți imobilul.