avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vechime pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vechime pentru pensie

Sunt studenta la zi, studii doctorale. In paralel si lucrez, in sistemul privat, cu norma intreaga. Pentru calcularea vechimii se adauga sau se considera doar una dintre ele, facultate sau loc de munca? Multumesc
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 01:25, 8 Octombrie 2017
Nu se considera stagiu de cotizare in sistemul public de pensii perioada studiilor daca in aceeasi perioada aveati venituri pentru care angajatorul achita contributii sociale. Se va lua in considerare doar stagiul obtinut la locul de munca.

Acum off topic, daca sunteti tanara, pana in 30-35 ani, sincer nu mi-as face griji: pana veti iesi la pensie dvoastra, am dubii ca Romania se mai va afla in hotarele actuale, varsta minima de pensionare probabil va fi de 80 ani la femei si 85 la barbati, stagiul de cotizare va fi si el de vreo 50 iar legea pensiilor de-atunci nici nu va mai recunoaste studiile ca stagiu, asta daca vor mai exista pensii publice...:))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata partiala ispa ispa Buna seara si Hristos a Inviat, e vorba de sotul meu, si avem cateva intrebari la care am aprecia raspunsurile dvs. Gen: M Data nasterii: 06.12.1952 ... (vezi toată discuția)
Cand poate iesi la pensie? olga2011 olga2011 intreb pentru un barbat nascut in martie 1953 cu 35 ani vechime din care 11 ani [cu 80%] grupa a 2 de munca . cind se poate pensiona ? care este ... (vezi toată discuția)
Legislatie - pensie minima Mia_Zaher Mia_Zaher pentru a lua o pensie minima de cati ani de munca ai nevoie in italia? (vezi toată discuția)