avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Litigii legate de un fost chirias.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Litigii legate de un fost chirias.

Buna ziua,
Sunt proprietarul unui apartament liber la inchiriat si eu tind sa cred ca fosta chiriasa nu si-a onorat toate responsabilitatile, in mod special de natura financiara ( neplata la utilitati + intretinere ).
Mentionez ca, contractul a fost facut de catre agentul imobiliar conform standardelor, fara niciun "dedesupt" sau alte tertipuri, cunoscand acest aspect si anume ca, multi chiriasi creaza probleme proprietarilor.
De retinut: contractul a fost facut pe 12 luni cu plata unei chirii + 1 luna garantie, numai ca, fosta chiriasa m-a instiintat pe la sfarsit de august sau inceput de septembrie a.c., ca ea nu va mai locui incepand cu luna octombrie, desi contractul era facut pe 12 luni de zile...deci pana la 01.07.2018.
Pe perioada celor 3 luni de zile in care chiriasa a locuit la mine in gazda, a achitat o singura factura pt. lumina si una pt. serviciile RCS&RDS , pe motiv ca am garantia primita la semnarea contractului.
P.S.- am inregistrat-o si la ANAF unde am platit impozit pe profit.
Astazi 07.10.2017, ne-am intalnit pt. predare-primire, unde s-au intamplat urmatoarele: fosta chiriasa nu a lasat apartamentul la fel cum il primise ( curat, proaspat renovat ), ci dimpotriva, l-a lasat cu peretii murdari si mizerie in el. Mi-a predat un singur rand de chei, a mers si a dus un sac de gunoi la ghena de gunoi si....dusa a fost. Efectiv a plecat pe furis, fara a mai continua cu ea vreo discutie.
Intrebarea mea este: este normal ca prin nerespectarea contractului intocmit ( 12 luni de zile ), sa nu mai achiti facturile pe motiv ca am primit o chirie in avans?
Si daca nu, ce ar fi de facut.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cris73 , utilizator 10:46, 16 Octombrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conditionat de clauzele contractuale reciproc asumate,aveti dreptul sa va instituiti cu pretentii impotriva chiriasului
Initial,notificati-l oficial pentru achitarea integrala obligatii chirie+cote intretinere sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor afernte solutionarii in instanta
In contractul de locatiune este prevazut ca bunul imobil se va preda cu restituirea cheilor de acces si in starea la care a fost preluat ?
Chiria in avans ,respectiv garantia ,probabil ca nu va acoperi cotele de intretinere perioada cat a locuit efectiv chiriasul
Asociatiile de proprietari calculeaza cotele de intretinere pentru 1,2 luni in urma,astfel ca dupa plecarea chiriasei,va revine obligatia sa achitati inclusiv cota de intretinere aferenta cat a locuit aceasta
Multumesc mult pt. raspuns si sa raspund si la intrebarea dvs.: da, in contract era prevazut ca la predarea apartamentului catre proprietar, chiriasul avea obligatia sa il predea cu toate randurile de chei ( doua la numar ), plus in starea in care fusese preluat.
La randu-mi va intreb: cum pot eu sa ma institui cu pretentii asupra unei persoane nu doar iresponsabile, dar care neaga totul? Si referitor la obligatii, in afara de chiria pe cele 3 luni cat a locuit in apt. plus chiria-garantie, chiriasa a achitat o singura factura Enel+ o singura factura RCS&RDS...atat si nimic mai mult.
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce sa instituiti,termenul este impropriu,formulati actiune in pretentii(despagubire) conform contract de inchiriere.
Va multumesc pentru sfat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibil de relocat adresa pentru serviciile rcs-rds dbatman dbatman Buna ziua, Vin si eu cu o intrebare referitoare la niste probleme pe care le am cu RCS-RDS; In ianuarie anul trecut, am incheiat un contract de servicii ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract inchiriere alina_f alina_f Buna ziua, Am inchiriat apartamentul; am contract de inchiriere inregistrat la finante, proces vb de predare primire, totul ok. Acum cateva zile m-a anuntat ... (vezi toată discuția)
Contract rcs-rds pe numele chiriasului makensen makensen Buna ziua, Am stat in gazda o perioada de cativa ani si am facut un contract cu RCS-RDS pentru internettv pe numele meu din pacate, pe adresa unde am stat in ... (vezi toată discuția)