avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2019 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributia pt concedii si indemnizatii optionala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributia pt concedii si indemnizatii optionala

Care sunt legea si articolul prin care contributia de 0.85% aferenta CASS, concedii si indemnizatii, din venitul net este optionala in cazul profesiei liberale (traducator, venit in sistem real)? Formulez o contestatie adresata CASS Constanta impotriva unei decizii ce ma invita sa achit sau sa fac dovada platii cotei pt concedii si indemnizatii din 2012 pana in prezent si am nevoie sa precizez conform carei legi si carui articol este aceasta cota optionala si nu obligatorie.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:35, 8 Octombrie 2017
Formulati contestatia in termenul legal iar instanta va va da dreptate. Oricum, chiar daca specificati sau nu articolul de lege, rezolvarea contestatiei se va face tot in instanta.

Dar daca - la vremea respectiva - ati incheiat un astfel de contract si intre timp ati uitat de el: sau sa-l platiti, sau sa-l reziliati?
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2017
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala-contributii la bugetul statului elena vilculescu elena vilculescu Va rugam sa-mi raspundeti: daca titularul unei Intrprinderi Individuale care nu are inca angajati,obiectul de activitate fiind prestari servicii,poate plati ... (vezi toată discuția)
Traducatorii (profesie liberala) platesc asigurare de sanatate daca au si carte de munca la un srl? Delia Elena  NEDA Delia Elena NEDA Daca functionez si ca persoana fizica (traducator) inregistrata la Administratia Financiara dar sunt si angajata la un SRL care imi plateste cartea de munca, ... (vezi toată discuția)
Pfa şi contribuţiile sociale 2016 - articol avocatnet Laura Ciobeica Laura Ciobeica Persoanele fizice autorizate (PFA) trebuie sa plătească pentru veniturile pe care le realizează un impozit de 16%. În plus, această categorie de ... (vezi toată discuția)