Am citit că dacă ai realizat venituri în străinătate și în România în ultimele 12 luni, pot beneficia de indemnizația de creștere a copilului în România. Este adevărat?
Am citit ca daca in ultimele 12 luni ai realizat venituri in strainanate si in Ro, acestea se cumuleaza. Este adevarat?
Adica daca eu am lucrat ultimii 2 ani in strainanate si m-am angajat in Ro deja insarcinata in 5luni ei or sa calcuze (venitul realizat in strainanate convertit in RON x 8-9luni + venitul realizat in Ro x 3-4luni )/12.
Imi puteti spune daca am inteles corect ?
Buna. Sunt exact in aceiasi situatie ca si tine, graviduta tot in 5 luni , recent reimaptriata si angajată. As dori sa tinem legatura intr.un fel sau altul. Crezi ca e posibil sa imi trimiți un email cu detaliile tale la adresa mihaelamaria.sulea@yahoo.com
Multumesc mult
Hope to hear from you soon.
La stabilirea bazei de calcul al indemnizației pentru creșterea copilului se iau în considerare toate veniturile realizate de persoana îndreptățită, obținute în condițiile art. 3 din ordonanța de urgență, precum și veniturile aferente perioadelor asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) și (6) din ordonanța de urgență. ( extras din Normele de aplicare a OUG 111/2010)
Buna seara
In luna aprilie 2018 voi naste.Am lucrat in Romania cu contract 4 ore in perioada 15.04.2016-01.03.2017 si in Anglia in perioada 01.06.2017-30.11.2017 cu contract.
Beneficiez de indemnizatie crestere copil in Romania? Ce acte imi trebuie pentru a se lua in calcul perioada lucrata in Anglia?
Cel mai bine intrebati la AJPIS , intrucat "O persoană care a realizat o perioadă din cele douăsprezece luni anterioare datei naşterii copilului activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului a desfăşurat activităţi profesionale în România poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România".