avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cine suporta costurile pentru izolatia dintre un etaj ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cine suporta costurile pentru izolatia dintre un etaj si celalalt?

Buna ziua,
Am o nelamurire.Avem o vecina careia-i ploua in casa.Se pare ca problema este la imbinarea dintre rosturi,intre un etaj si celalalt.Pe acolo se scurge apa.Numai ca ea si-a izolat peretele si izolarea depaseste rostul,unde era odata chituit.Ca sa-i faca asociatia,ar trebui data jos izolarea.O solutie ar fi sa chituiasca pe unde se termina izolarea,deasupra,pt ca de acolo se scurge inspre rostul nechituit.
Cine ar trebui sa suporte costurile?Asociatia sau doamna in cauza?Pentru ca este nevoie de alpinist utilitar.
Multumesc mult.
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2017
Nelu196, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 17:51, 15 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema trebuie rezolvata de proprietarul care a facut izolatia termica. Cel mai bun argument pe care-l are asociatia este ca acel perete face parte din proprietatea comuna iar lucrarea de izolatie nu se putea face decat cu acordul asociatiei, cu autorizatie de constructie si fara sa produca daune vecinilor.

In caz contrar, in urma unei reclamatii, inspectia in constructii va cere demolarea lucrarii si aducerea peretelui la starea initiala, plus o eventuala amenda.
Multumesc foarte mult.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema cu care av confruntati este una similara celei cu care se confrunta multi dintre aceia care inteleg sa execute modernizare energetica strict portiune aferenta apartament,fara sa execute izolatia peste diafragma orizontala
In momentul cand se executa modernizare energetica prin asociatia de proprietari asupra intregului imobil se evita acest risc
Daca deficienta a aparut dupa ce a fost executata modernizarea de catre doamna,atunci tot aceasta are obligatia sa execute si sa suporte remedierile
Stiti cumva cand s-a dat legea cu obligativitatea autorizatiei de constructie pentru cei care-si reabiliteaza singuri?Stiu ca este legea 51/1991...parca...dar in 91 nu era obligatoriu sa ai autorizatie de constructie...

Alte discuții în legătură

Izolatie termica spre vecini nccncc nccncc Buna ziua. Locuim la casa (in Ploiesti). Am inceput lucrarile de reabilitare termica si vecina spre care e spatele casei noastre nu e de acord sa izolam casa ... (vezi toată discuția)
Anvelopare fatada bloc draghiciinvirtecus draghiciinvirtecus locuiesc la etajul 2, vecinul de la et. 3 (de deasupra) si-a anvelopat apartamentul de 3 ani de zile, iar de 2 ani de zile, la ploi abundente cu vant din ... (vezi toată discuția)
Izolatie apartament... gratyela gratyela Buna ziua.... Odata cu venirea primaverii,(si ajutorul parintilor),dorim sa izolam apartamentul din motive strict ce tin de siguranta sanatatii familiei....o ... (vezi toată discuția)