avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cuantum termen de prescriptie a executarii pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cuantum termen de prescriptie a executarii pedepsei

buna ziua,am o intrebare.....termenul de prescriptie a executarii unei pedepse pana in 15 ani,este de 5 aniplus durata pedepsei ce urmeaza a fi executata.la o condamnare de 5 ani se prescrie in 10 ani?intreb acest lucru pt ca am citit pe un alt forum de avocatura cum ca la termenul de 5 ani se adauga jumatate din pedeapsa ce urmeaza a fi executata.multumesc
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:46, 9 Octombrie 2017
Articolul 162
Termenele de prescripție a executării pedepsei
(1) Termenele de prescripție a executării pedepsei pentru persoana fizică sunt:
a) 20 de ani, când pedeapsa care urmează a fi executată este detențiunea pe viață sau închisoarea mai mare de 15 ani;
b) 5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată, dar nu mai mult de 15 ani, în cazul celorlalte pedepse cu închisoarea;
c) 3 ani, în cazul când pedeapsa este amenda.
(2) Termenele prevăzute în alin. (1) se socotesc de la data când hotărârea de condamnare a rămas definitivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod penal Daniel Badea Daniel Badea Un prieten are o condamnare definitivă și irevocabilă de 7 ani cu executare. Sa emis si mandat prin Interpol de extrădare. După cati ani se prescrie ... (vezi toată discuția)
Prescriere pedeapsa JULI5 JULI5 In anul 2004 in decembrie am fost condamnat la 3 ani si 6 luni de inchisoare. In anul 2010 am depus o cerere de contestatie in anulare care mi'a fost respinsa. ... (vezi toată discuția)
Prescriere condamnare 5ani Mihai1108 Mihai1108 Buna ziua va rog in cat timp se prescrie o condamnare de 5 ani cu o hotarare definitiva ramasa in 2012?Multumesc. (vezi toată discuția)