avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Indiviziune: cum pot determina un moștenitor să ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Indiviziune: cum pot determina un moștenitor să accepte suma pe care i-o ofer pentru cota sa?

Este vorba de un apartament din care detin 6 optimi (6 din 8 - 5 cumparate, 1 mostenita) si cate o optime le revine surorii si fratelui meu. As dori sa intregesc casa, sora mea imi va da partea sa, insa fratele meu doreste mai mult decat valoreaza. In grila notariala aceasta este 5000, eu vreau sa ii dau 6000, insa acesta vrea 8500. Tin sa spun ca din 2001 acesta nu a platit impozit, eu l-am platit. Cum pot proceda mai departe? Am auzit de aceasta iesire din indiviziune, in ce consta?
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: mrays99 , utilizator 16:03, 11 Octombrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Din cate inteleg ati dezbatut o mostenire si ati ramas in indiviziune.
Ca sa iesiti din indiviziune exista 2 posibilitati:
1. Mergeti la notar si incheiati o tranzactie in acest sens;
2. Inaintati la instanta o cerere de cxhemare in judecata pentru iesirea din indiviziune in temeiul art. 1143 C.civ.
Daca ajungeti la aceasta forma atunci solicitati efectuarea unei expertize si stabilirea sultelor. S-ar putea ca fratele care nu se multumeste cu 6000 Euro sa primeasca mai putin..
Multumesc mult pentru informatii
Grila notarilor e doar o grila. In functie de zona poate fi sub sau peste valoarea reala (tranzactionata). Vedeti anunturile imobiliare similare, oricum in cazul unei expertize asta va fi primul lucru pe care-l va analiza evaluatorul. In ceea ce priveste impozitul, din ce stiu eu, in ultimii 2 ani acesta a fost impartit, fiecare proprietar are rolul sau fiscal, corespunzator % detinut.
Daca pe fratele dvs. nu l-a interesat aceasta proprietate (ex. nu a contribuit la intretinere curenta, reparatii, etc, nu a platit impozitul, etc.), nu se poate incerca si prin a invoca "uzucapiunea"? NU sunt avocat, de aceea ma gandesc ca printre sfatuitori ar putea fi cineva care cunoaste mai bine daca aceasta varianta poate fi luata in calcul...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament Ombla Ombla Va salut! Cu 2 intrebari va deranjez: 1. mama a dat un apartament cu 3 camere la schimb cu o garsoniera + o suma de bani intrebarea e cine plateste actul de ... (vezi toată discuția)