avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 680 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie teren cu TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie teren cu TVA

Buna ziua,

Am gasit un teren care se vinde cu TVA si m-ar interesa cum este mai avantajos sa-l cumpar. Terenul are TVA, pretul fiind 100.000 euro + TVA.
Daca cumpar pe persoana fizica ar urma sa platesc 119.000 euro.

Ma gandeam cum ar sta situatia daca imi fac o firma si achizitionez terenul. As putea sa recuperez TVA ?

Mentionez ca momentan ar urma sa nu folosesc acea firma.

Alte discuții în legătură

Achizitie intracomunitara ContSters156394 ContSters156394 As avea nevoie de ajutor pentru clarificarea catorva puncte referitoare la achizitii intracomunitare. Sa presupunem ca firma X, din Ro, vrea sa cumpere produse ... (vezi toată discuția)
Firma recuperatori creante Blade1985 Blade1985 Buna ziua! Am si eu o problema. In anul 2008 am contractat un credit ipotecar cu ipoteca de rang 1 in urma caruia am achizitionat un teren. Timp de 2 ani si ... (vezi toată discuția)
Cum verific daca a platit tva sau nu? dasorin2000 dasorin2000 Am cumparat un apartament in anul 2008 fiind persoana fizica de la proprietar tot persoana fizica (cel care a construit apartamentul) si a cerut TVA (deoarece ... (vezi toată discuția)