avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recuperare sume poprite de recuperator străin
Discuție deschisă în Executare silită

Recuperare sume poprite de recuperator străin

Bună ziua! In urma unei executari silite promovate de SC Serraghis (persoana juridică avand sediul in Cipru), prin mandatar Asset Portofolio (persoana juridică română), care a avut loc anul trecut mi s.a poprit o sumă de bani. Am contestat executarea si am câștigat, instanța dispunând si întoarcerea executarii. Anul acesta, deoarece atât a durat procesul am primit hotararea definitivă a instanței prin care mi se restituie sumele poprite, dar executorii din Bucuresti spun ca nu sunt competenti pt a.mi primi cererea de executare silită a Serraghis, trimitandu.mă la executorii din localitatea mea de domiciliu, in calitate de creditor, iar executorul din localitatea mea de domiciliu spune ca nici el nu este competent, ca Serraghis este persoana juridică cipriota. Var rog sa.mi spuneți cum imi pot recupera eu sumele de bani poprite, prin ce demers? Vă mulțumesc, toate cele bune vă doresc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Lucia Pascaru , Avocat 09:30, 10 Octombrie 2017
Bună ziua, trebuie să obţineţi un Titlu executoriu european, conform Regulamentului 805/2004. Titlul executoriu european este un certificat care însoțește o hotărâre judecătorească națională, permițând executarea acestora într-un alt stat membru. Pentru a cere eliberarea unui titlu executoriu, trebuie în general să solicitați acest lucru instanței care s-a pronunțat pe fondul cauzei.
Practic, trebuie să depuneți o cerere de certificare a acestei hotărâri ca titlu executoriu european (TEE). Pentru aceasta, judecătorul (din cadrul instanței care a pronunțat hotărârea) utilizează un formular tip anexat la regulament, care este disponibil on-line în limba dumneavoastră la adresa: [ link extern ] .
Odată eliberat de instanța respectivă, TEE trebuie trimis autorității de executare din statul membru în care locuiește debitorul sau în care se află bunurile sale. Pentru informații mai detaliate privind executarea în statele membre, puteți consulta adresa:
h t t p : / / e c . e u r o p a . e u / c i v i l j u s t i c e /enforce_judgement/enforce_judgement_ gen_ro.htm
În afară de TEE, va trebui să furnizați și o copie după hotărârea originală pronunțată în favoarea dumneavoastră și este posibil să vi se ceară o traducere a certificatului TEE, în funcție de limbile acceptate de autoritatea de executare din celălalt stat membru (informații privind limbile acceptate sunt disponibile pe site-ul Atlasului judiciar). Nu vi se pot cere alte formalități suplimentare și, din acest moment, hotărârea poate fi executată în celălalt stat membru. Executarea se face în conformitate cu regulile obișnuite aplicate în statul membru respectiv, astfel încât, dacă, de exemplu, o hotărâre este executată în general apelând la un executor judecătoresc, aveți obligația să faceți același lucru.
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Avocat Lucia Pascaru, Avocat
Mulțumesc pt raspunsul foarte exact si prompt! Nu contest nimic din spusele dumneavoastra, va sunt recunoscătoare pt timpul si informatiile acordate, dar uitandu.ma pe portalurile instantelor, inclusiv al Judecătoriei sectorului 1 am observat ca instanța a încuviințat totuși executarea sus-numitei persoane juridice de către persoane fizice, prin intermediul executorilor judecătorești din municipiul Bucuresti. Prin urmare, de ce creditorilor cu domiciliul în municipiul Bucuresti li s-a încuviințat executarea Serraghis, iar executorii din localitatea mea de domiciliu spun ca nu pot pune in executare hotararea instanței? Mulțumesc din nou!
Vă recomand să încercaţi şi la un alt birou de executor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea unui titlu executoriu european desirelia75 desirelia75 care sunt pasii ce trebuie urmati in urmatoarea situatie : am o hot definitiva si irevocabila prin care fostul sot e obligat la plata unei pensii de ... (vezi toată discuția)
Obtinerea certificatului de executare european vilbuc vilbuc Am obtinut o hotarare judecatoreasca irevocabila si executorie in urma respingerii cererii in anulare la hotararea data pe legea 119/ 2007. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Executare silita ContSters112624 ContSters112624 Asi vrea sa stiu ca atunci cand se face o exectare silita si cer o poprire trebuie sa cer si executarea silita imobiliara? Daca cer executarea silita ... (vezi toată discuția)