avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Servicii sau livrare de bunuri intracomunitare?
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Servicii sau livrare de bunuri intracomunitare?

buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti in situatia urmatoare.Societatea A din RO cumpara din RO armaturi volane ,material auxiliare si manopera,pielea de la firma B din Italia sub forma de lhon la care se si livreaza produsul sub forma de armature imbracata cu piele.adica produs finit fabricat de firma A.Operatiunea pentru firma A este o livrare de bunuri sau servicii (tinand cont ca doar pielea e a lor)sau servicii intracomunirare.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 18:14, 9 Octombrie 2017
Depinde de continutul economic al contractelor incheiate intre parteneri, care se traduce in modalitate de inregistrare contabila.
Sa explic:
1. dvs puteti achizitiona materia prima in vederea prelucrarii de la firma B. Veti face rapoartele de productie, receptia produselor finite si mai apoi vanzarea lor. (ce intra pe stoc trebuie sa si iasa) Bunurile pot fi vandute inapoi la pret de productie, separat de facturarea serviciilor (veti avea ambele situatii), sau cu adaos (veti avea doar vanzare bun)
2. dvs.puteti primi in custodie doar (nu in gestiune)materia prima de la firma B in vederea prelucrarilor, folosind conturi extrabilantiere. Veti da in consum pur si simplu achizitiile din Romania, urmand sa livrati tot pe baza de avize productia obtinuta, tot in pe baza de evidente in partida simpla. Veti factura servicii care sa acopere toate cheltuielile din partida dubla (din Romania), deci veti factura servicii.
Principiul e: daca pe factura e un bun care se scade dintr-un stoc - livrare de bunuri, daca pe factura e "contravaloarea servicii conf. contract..." - e vorba de prestare intracomunitara de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cod caen pentru productie textile prin terte firme? ddragan ddragan Buna dimineata si La Multi Ani! Sunt Intr. Ind. si doresc sa imi extind obiectul de activitate in domeniul comertului cu produse textile. Nu reusesc sa ... (vezi toată discuția)
Receptie si vanzare marfa florin89 florin89 Buna ziua, Am si eu o intrebare. Cum se face receptia si vanzarea marfii in conditiile urmatoare: Deci cumpar 2 coli de hartie (250 gr), la pretul de 1 ... (vezi toată discuția)
Monografie productie book2 book2 Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)