avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum atatc o decizie de concediu fara plata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum atatc o decizie de concediu fara plata?

Speta:dupa expirarea concediului de cresterea copilului lui X printr-o decizie i se opereaza in carnetul de munca reinceperea activitatii, fara ca X sa presteze munca in mod efectiv, urmand promisiuni nesfarsite ca va fi chemata la lucru maine, poimaine, etc.. Dupa un an se constata ca tot printr-o decizie, angajatorul a dispus trimiterea lui X in concediu fara plata(in tot acest interval, X nu a prestat munca in folosul angajatorului si acesta a refuzat orice contact cu angajatul) .in ce temei se poate ataca decizia comunicata angajatului?
Cel mai recent răspuns: perrla , utilizator 21:15, 9 Octombrie 2009
Contractul inividual de munca poate fi suspendat prin acordul partilor pentru concediu fara plata ( art.54 Codul Muncii) . Daca salariatul nu a solicitat cfp , decizia poate fi atacata intrucat este unilaterala .
Sunt pus si simplu socata de intrebare.
Care ar fi motivul pentru care salariatul ar contesta decizia de concediu fara plata?
Cum si-a imaginat acel salariat ca va figura in carnetul de munca timp de 1 an ?:O
Nu a lucrat, nu a fost platit, nu a demisionat ............ nu a avut nici o reactie la acest fapt timp de 1 an si acum doreste ......... ce anume? Nulitatea deciziei de cfp si incetarea CIM la data cand a terminat concediul de crestere copil?
Un temei "de drept" exista in atacarea deciziei dar ce faci cu temeiul "de fapt" ?
Nu mai puteti ataca decizia comunicata de catre angajator acum un an, caci potrivit art. 283 alin. (1) lit. a) din Codul muncii, cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate "în termen de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă.
~ Conținut șters la cerere ~
decizia s-a comunicat in urma cu 15 zile(deci e in termen sa faca contestatie ), datata cu anul 2008. situatia e reala.

Alte discuții în legătură

Concediul fara plata si inregistrarea acestuia in cartea de munca costel tu costel tu intrebare un salariat face cerere pentru concediu fara plata pe data de 26 ale lunii pentru toata luna respectiva se emite decizie de acordare a concediului ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata kittybutnariu kittybutnariu Buna ziua, Am un salariat care doreste 15 zile concediu fara plata. Treabuie sa fac decizie de suspendare pe care sa o inregistrez la ITM? Multumesc (vezi toată discuția)
Dupa ccc pot beneficia de somaj? vaida valentin vaida valentin buna ziua pe data de 23.09.2010 trebuia sa incep munca dupa ce am stat acasa cei 2 ani de cic,cand am fost la mine la servici sa ma interesez cand incep au ... (vezi toată discuția)