avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu fara plata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu fara plata

Buna ziua,
Am un salariat care doreste 15 zile concediu fara plata.
Treabuie sa fac decizie de suspendare pe care sa o inregistrez la ITM?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 20:44, 15 Octombrie 2009
Da. Emiteti decizie in baza cererii depuse de salariat . Se inregistreaza la ITM.
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2009
adelaida_07, utilizator
Nu este nevoie de decizie de suspendare. Veti inregistra cererea lui, o veti pune la dosarul de personal iar cand va dori sa plece ii veti scrie in carnetul de munca ca in perioada de angajare a avut X zile de concediu fara plata.

Concediul fara plata reprezinta o suspendare a CIM prin acordul partilor.
Nu este necesar a se intocmi si inregistrala ITM o astfel de decizie.
Eu, de exemplu, pastrez toate cererile de concediu pe fiecare luna intr-un dosar si dosarele + pontajele intr-un biblioraft (mai multe).
Recomandarea este de a face decizie de suspendare vizate la ITM,dar in practica se fac inregistrari in carenetul de munca pe baza cererilor de CFP.
Depinde de la inspector la inspector (in cadrul aceluiasi ITM #-o ). Saptamana trecuta la ITM Buc nu mi-a fost aceptata cererea pe motiv ca se ataseaza statului din luna aferenta iar acum 3 saptamani alt inspector nu mi-a primit-o pe motiv ca nu se vizeaza....:-/.In cazul meu le pastrez intr-un biblioraft toate cererile de concediu (cu sau fara plata, ca si d-na nikol.ilea).Totusi, pentru linistea dvs. intocmiti cel putin cererile(cu aprobarea administratorului si stampila) iar in cazul unui control le puteti prezenta.

Alte discuții în legătură

Act aditional de suspendare pt. "invoit" ? oti oti In cazul "invoirilor" adica salariati care nu mai au zile de concediu dar imi vin cu cereri de invoiri pentru diverse probleme personale... suntem obligati ... (vezi toată discuția)
Decizii de suspendare cim a&a a&a In cazul in care salariatii inregistreaza 1 zi de concediu fara plata, trebuie intocmita si operata in carnetul de munca decizia de suspendare a cim-ului? ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata perioada indelungata beatrice culda beatrice culda Un angajat poate solicita un concediu fara plata de 5 luni de zile ? Trebuie o Decizie de suspendare a CIM in acest caz ? Va multumesc, (vezi toată discuția)