avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Persoana juridica - Parte responsabila civilmente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Persoana juridica - Parte responsabila civilmente

Buna ziua!
Ma puteti ajuta sa imi spuneti cum as putea proceda ca firma pentru care lucrez sa plateasca cat mai putin sau deloc daune morale?
In fapt, un angajat al societatii in functia de sofer a lovit o doamna in timpul serviciului in timp ce dadea cu spatele. Doamna a dat o declaratie ca nu are nici un fel de pretentie dar dupa doua saptamani de spitalizare a decedat una din cauze fiind, conform certificatului deces, lovitura la cap obtinuta in urma accidentului. Doamna nu avea copii si sotul era decedat. Avea o singura sora in varsta de 83 de ani care a mostenit casa in care victima locuia. Aceasta casa a fost vanduta de sora mostenitoare singurului ei nepot. De asemenea, sora victimei a declarat ca nu are nici un fel de pretentie, insa nepotul acesteia s-a constituit parte civila si cere daune morale in valoare de 20.000 de euro. Societatea noastra a fost chemata in proces ca si parte responsabila civilmente.De asemenea, a fost chemat in proces si asiguratorul.
Imi puteti spune cum as putea proceda pentru ca societatea la care lucrez sa plateasca cat mai putin daune morale sau deloc? Oricum aceasta suma mi se pare un pic exagerata.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: marius_c , utilizator 10:18, 7 Octombrie 2009
Cum vad eu aici, nepotul n-are nici o calitate. Nu este mostenitor.
"Actiunea civila ramane in competenta instantei penale in caz de deces al uneia din parti, introducandu-se in cauza mostenitorii acesteia. "
Mostenitoare a fost sora victimei.
Deci:
a). sora victimei - unica mostenitoare;
b). sora victimei - vinde casa nepotului;
c). nepotul - nu este mostenitor;
d). nepotul nu are calitate procesuala.
De asemenea,sora victimei a declarat ca nu are nicio pretentie
mostenitoare defunctei a fost sora care s-a pronuntata in sensul porecizat de catre dvs.
Nepotul ,legal,nu se poate constitui parte civila.
Nepotul partii vatamate decedate,nefiind mostenitor al acesteia,nu poate avea calitatea de parte civila in proces,in sensul prevederilor art.21 al.1 c.pr.pen:
"Actiunea civila ramane in competenta instantei penale in caz de deces al uneia din parti,introducandu-se in cauza mostenitorii acesteia"
In aceasta situatie trebuie solicitata respingerea pretentiilor emise de acesta ca fiind fara obiect,el neputand exercita actiunea civila deoarece nu are calitatea de mostenitor al defunctei.
O sa vi se para absurd dar astazi am avut termen la judecatorie si instanta a audiat martori in vederea dovedirii daunelor morale suferite de catre acest nepot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire fara testament ContSters91464 ContSters91464 Cazul de fata e destul de complicat pt mine si incerc sa-l descriu cat mai clar. O doamna singura, in varsta, cu doi copii(fete). Una din fiice decedeaza, ... (vezi toată discuția)
Testament. olive olive buna seara din nou revin cu o veche problema care pare ca nu se mai termina privind un testament sa o iau cu inceputul tatal meu a trait in concubinaj cu o ... (vezi toată discuția)
Executare dupa deces ? Romica Ionion Romica Ionion Buna seara,numele meu este Daniel si avem o problema in familie la care as dori sa cer niste sfaturi pentru ca ne aflam intr-o situatie in care nu stiu ce este ... (vezi toată discuția)