avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 971 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechime in munca

Potrivit
art.62 din Legea 495/2004
(1) Soţul/soţia care însoţeşte personalul trimis în misiune permanentă în străinătate şi căruia/căreia i se suspendă raporturile de muncă sau raporturile de serviciu pe perioada respectivă beneficiază de stagii de cotizare utile la stabilirea pensiei, cu plata de către unitatea trimiţătoare a contribuţiei la sistemul public de pensii, la nivelul ultimului salariu avut înaintea plecării. Baza lunară de calcul a contribuţiei nu poate depăşi plafonul de trei salarii de bază minime brute pe ţară.
As dori sa va intreb daca perioada in care " soţul/soţia care însoţeşte personalul trimis în misiune permanentă în străinătate şi căruia/căreia i se suspendă raporturile de muncă sau raporturile de serviciu pe perioada respectivă" se considera si vechime in munca la locul de munca unde au fost suspendate raportul de serviciu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:56, 10 Octombrie 2017
art.49 C.mun.
......
(2) Suspendarea contractului individual de muncă are ca efect suspendarea prestării muncii de către salariat şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către angajator.
(3) Pe durata suspendării pot continua să existe alte drepturi şi obligaţii ale părţilor decât cele prevăzute la alin. (2), dacă acestea sunt prevăzute prin legi speciale, prin contractul colectiv de muncă aplicabil, prin contracte individuale de muncă sau prin regulamente interne.
....

Asadar, perioada in cauza poate constitui, in conditiile prevazute mai sus, vechime in munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca lucienmunteanu@yahoo.com lucienmunteanu@yahoo.com Sotia m-a urmat la post permanent in strainatate (2011-2014). Sotia a avut contractul de munca suspendat. Perioada respectiva se ia in calcul ca stagiu de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ca sotie de diplomat in perioada de suspendare ... cory1983 cory1983 Buna ziua, Ca si sotie de diplomat in perioada de suspendare a contractului de munca pe perioada in care am insotit sotul la post se considera ca vechime in ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract munca 12234Alex 12234Alex Suspendare contract munca Buna ziua! As dori suspendarea contractului de munca pentru o perioada de 3 ani pentru însoțirea soțului în misiune permanenta ... (vezi toată discuția)