Am ajuns in neplacuta situatie de a afla ca fetita mea de 5 ani este palmuita de catre mama sa si de catre matusa ei (sora mamei).
Fetitei i-a fost frica sa-mi spuna acest aspect deoarece a fost amenintata de catre mama, l-am aflat de la educatoarea de la gradinita, recunoscand si fetita, pusa in fata adevarului.
Am confruntat-o pe mama fetitei legat de asta si nu a recunoscut absolut nimic, spunand ca minte fetita. Fetita mi-a zis ca ii este frica de mama si m-a rugat sa o apar de ea.
Mentionez ca sunt despartit de mama fetitei si avem custodie comuna cu program de vizita stabilit prin hotarare judecatoreasca.
Ce as putea sa fac in acest sens ca mama fetitei mele sa inceteze un astfel de comportament?
Puteţi solicita exercitarea autorităţii părinteşti în exclusivitate de către dvs sau cel putin schimbarea domiciliului copilului de la mamă la tată, iar în ultimă instanţă, puteţi face şi plângere penală.
Multumesc mult pentru raspuns!
D-abia s-a dat sentinta in procesul pe care l-am avut in acest sens, in iunie 2017 s-a incheiat. Pe perioada procesului nu am stiut sau poate nu s-au aplicat aceste tratamente.
Stiam ca trebuie sa treaca minim 6 luni pana la un viitor proces si datele initiale ar trebuie sa se fi schimbat cumva.
Plangere penala pot face chiar daca nu am dovezi concrete decat declaratiile copilului? Mai mult ca sigur ca educatoarea nu va vrea sa fie implicata in aceste demersuri.
Multumesc anticipat!
Educatoarea e obligata sa se adreseze Protectiei copilului in astfel de cazuri, insa greu sa ne implicam in ceva, sa ne facem treaba si tot asa.
Imi e greu de inteles cum i-a spus fata educatoarei...
Va recomand sa o luati sistematic sa aflati pe unde e adevarul si cat e el dovedibil. Cu adresa la directoare, cu consilierea fetei mai ales, adresa la Directie, asa incat intai sa verificati si sa ajutati remedierea problemelor.
In functie de ce aflati, mergeti mai departe. Si in functie de probe, sigur.
Fetita nu a spus nimanui, educatoarea a vazut momentul in care matusa fetitei ii dadea o palma peste fata. Eu, dupa ce am aflat, am intrebat-o pe fetita...care a recunoscut ca este palmuita si de catre matusa si de catre mama (de mama nu mi-a precizat educatoarea) dar ca nu mi-a spus pana acum pentru ca "se supara mami". Apoi m-a rugat sa o apar in fata lui mami si sa-i spun sa nu o mai palmuiasca.
Ca si probe...nu am nimic, doar ce-mi zice fetita.