avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Maltratare psihica, ocazional agresiune fizica, mama ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Maltratare psihica, ocazional agresiune fizica, mama vitrega

Buna ziua! La divort, fata mea a ramas in custodia tatalui ei, la varsta de 6 ani, acum avand 16. Ulterior, eu am plecat din tara, intr-un final fostul sot recasatorindu-se de 2 ori. Femeia cu care este acum, l-a indepartat complet de copil, chiar pe amandoi de familia lui. Ii interzice fetei mele sa primeasca bani de la mine, in circumstantele in care ei ii ofera 3 lei pe zi, in timpul saptamanii, ei avand salarii de 1000E+. Haine nu ii cumpara, eu am voie sa i cumpar doar in vacante, chiar si asa de mai multe ori i a taiat hainele cu foarfeca in timp ce le purta! Am tacut din gura pt ca asa m-a rugat fetita, fiind ingrijorata de scandalul ce s-ar fi putut ivi daca as fi implicat politia. Eu nu am voie sa o sun atata timp cat este acasa cu ei, nici mama mea, nici sora mea, nici nimeni din familia mea. La fiecare 2-3 saptamani, fara sa exagerez, femeia aceea se ia de copil din motive banale, iar tatal ei este complet neutru. A tras-o brutal de par de mai multe ori, saracul copil scotea ghemotoace de par cand se pieptana, a bruscat-o si i-a dat palme, in conditiile in care tatal era de fata si nu facea nimic. As vrea sa stiu, cum este posibil ca eu si tatal ei, parintii ei adevarati sa nu dam in ea, dar sa dea aceea fiinta!!! Copilul este speriat si nu vrea sa actionez, ii e frica de ea. M-a numit in feluri posibile si imposibile in fata ei, ii spune ca nu va ajunge nimic in viata, o descurajeaza si o face sa planga de nenumarate ori din motive banale! In conditiile in care fata mea este la cel mai bun liceu din judet, printre primii din clasa! Recent i s-a stricat telefonul, i-am cumparat eu altul pt ca pe ei nu i intereseaza. Femeia s-a apucat sa i caute prin lucruri, cum face mereu, sub pretextul ca sta in casa ei, dar apartamentul acela esti pe numele femeii si al tatalui fetitei, si ii gasise telefonul pe care in aceea zi il primise. I l-a sustras, a amenintat-o ca il arunca, a tras-o de par, impins-o si palmuit-o din nou! In fata tatalui care nu a zis nimic! Cand fata i a spus ca acel telefon e de la mama ei si ca mi a cerut mie, pt ca ei nu i l ar fi reparat nici pe cel vechi, spunea ca fetita nu merita! As vrea sa stiu ce se poate face in privinta asta. Eu locuiesc in spania iar fata nu vrea sa renunte la romania, nici la tatal ei, insa in aceste conditii este pe aproape. Ce as putea face in privinta acelei femei?
Puteți deschide proces și sa obțineți custodia.
Altfel nu cred ca veți rezolva problemele la modul clar.
Nu exista vreo posibilitate ca acea femeie sa nu mai aiba vreun drept asupra fetei?
Soția actuală a fostului soț nu are nici un drept asupra copilului.
Puteți cere împreună cu fata să fie pusă sub interdicție judiciară pentru lovire și alte acte de agresiune.
In ce ar consta acest lucru? Fata nu vrea sa se mute in alta tara, de asta indura atatea...
Daca fata nu vrea sa se mute e foarte dificila situatia.
Desi mama vitrega nu are niciun drept o poate teroriza psihic ca nu ii trebuie drept pentru asa ceva...

Cereti custodia daca fata vrea si daca nu vrea tot puteti incerca.
Problema este insa aceea ca daca nu vrea sa plece de acolo e posibil sa nu va ajute daca veti castiga procesul.

Alte discuții în legătură

Rele tratamente aplicate minorului de către mama acestuia. ce aș putea să fac ca mama fetiței mele sa înceteze un astfel de comportament? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Am ajuns in neplacuta situatie de a afla ca fetita mea de 5 ani este palmuita de catre mama sa si de catre matusa ei (sora mamei). Fetitei i-a ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am o întrebare vă rog mult! am o fetiță de 14 ... Patisia Patisia Bună seara! Am o întrebare vă rog mult! Am o fetiță de 14 ani care lucueste cu tatăl ei in Spania eu fiind divorțată de tatăl ei ,am convenit în ... (vezi toată discuția)
Divort si custodie mirel1987 mirel1987 Buna Ziua! Ma numesc Simona, am 27 de ani. casatorita. Avem o fetita impreuna in varsta de 3 anisori. de ceva timp nu ma mai pot intelege cu sotul, este ... (vezi toată discuția)