avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Deducere chelt .plata Contrib sanatate retroactiv
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Deducere chelt .plata Contrib sanatate retroactiv

Am primit de la ANAF decl.630 cu plata contrib sanatate(venituri din activ.indep.PFA) retroactiv pt anul 2012 .Eu am platit atunci pe declaratia de impunere transmisa de Casa de asigurari, Exista o diferenta de plata . Intrebarea mea este daca pot beneficia de Legea amnistiei data in 2015 .Daca platesc suma respectiva cum pot deduce cheltuiala ? O pot deduce in anul fiscal 2017, cand o platesc ?Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: MIHT , utilizator 18:30, 11 Octombrie 2017
Datoriile contribuabililor fata de stat se platesc pe 5 ani in urma fara a se considera anul in curs. Deci, ce aveti de platit este in termenul de 5 ani si trebuie platit in 60 de zile de la data primirii deciziei de impunere emisa de ANAF pentru a nu plati dobanzi si penalitati de intarziere calculate zilnic.
Deducerea fiscala o puteti face in 2017 operand in registrul de incasari-plati si mentionand data la care ati semnat de primire decizia de impunere in pv al postasului.
Asa am gandit si eu dar am mai consultat un contabil care mi-a spus ca nu pot face deducerea in 2017 deoarece cheltuiala cu sanatatea nu mai este deductibila. Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare in declaratia unica decontare cas ilbobass ilbobass Buna ziua, Am si eu o problema la care as dori sa ma ajutati cu un raspuns. Sunt PFA si in anul 2017 am declarat anticipat un venit net sub venitul minim ... (vezi toată discuția)
Decizii impunere nr.630 - anulare? sonia1978 sonia1978 Buna ziua, In luna aprilie 2019 am primit decizii de impunere nr.630 pt. perioada 2014-2017. Avand in vedere acest comunicat ANAF: \"La inițiativa ... (vezi toată discuția)
Deducere dobanda legala imprumut Corina Capotã Corina Capotã Care este modalitatea de deducere a cheltuielii dobanzii legale a unui imprumut acordat de pf catre PFA, pentru achizitionarea unui bun mobil/imobil? [b]Art. ... (vezi toată discuția)