Am primit de la ANAF decl.630 cu plata contrib sanatate(venituri din activ.indep.PFA) retroactiv pt anul 2012 .Eu am platit atunci pe declaratia de impunere transmisa de Casa de asigurari, Exista o diferenta de plata . Intrebarea mea este daca pot beneficia de Legea amnistiei data in 2015 .Daca platesc suma respectiva cum pot deduce cheltuiala ? O pot deduce in anul fiscal 2017, cand o platesc ?Multumesc
Datoriile contribuabililor fata de stat se platesc pe 5 ani in urma fara a se considera anul in curs. Deci, ce aveti de platit este in termenul de 5 ani si trebuie platit in 60 de zile de la data primirii deciziei de impunere emisa de ANAF pentru a nu plati dobanzi si penalitati de intarziere calculate zilnic.
Deducerea fiscala o puteti face in 2017 operand in registrul de incasari-plati si mentionand data la care ati semnat de primire decizia de impunere in pv al postasului.
Asa am gandit si eu dar am mai consultat un contabil care mi-a spus ca nu pot face deducerea in 2017 deoarece cheltuiala cu sanatatea nu mai este deductibila. Multumesc