avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan, accident fără victime, dosar penal. ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan, accident fără victime, dosar penal. Ce mi se poate întâmpla în instanță?

Buna seara! Pe data de 27 august 2017, am plecat sa sarbatoresc ziua de nastere a unui bun prieten. Avand un cadou voluminos am hotarat sa merg cu masina, chiar daca nu locuia asa departe,( cam 800 de metrii distanta) cu gandul ca o voi lasa la el si ca voi veni pe jos acasa. Pe la ora 3 dimineata dupa ce am consumat si petrecerea a luat sfarsit, am facut uriasa tampenie sa ma bag in masina si sa plec, spunadu-mi ca nu e un drum asa circulat, locuind la sat, e ora 3, 800 de metrii nu e o distanta colosala. Ei, pe la jumatatea drumului, dupa incheierea unei curbe, (pe care am taiat-o la limita centimetrilor, dar am taiat-o, recunosc) un autoturism dintr-un drum laturalnic din partea stanga face dreapta, eu fiind peste ax iar spatele lui excesiv aproape de linie, il frec. Daune extrem de minore, farul meu spart iar el o zgarietura de vreo 25 de cm. Totusi proprietarul autovehiculului lovit de mine decide sa sune politia. Tin sa mentionez ca am 19 ani, iar la data in care a avut loc accidentul eu inca nu aveam un an de experienta si nici un fel de amenda rutiera sau civila primita vreodata. Am suflat 0,60 in etilotest, si am dat 2 probe biologice a caror rezultat inca nu l-am primit. Vreau va rog sa-mi spuneti ce mi se va intampla, refuz sa accept ideea ca voi ajunge dupa gratii, mai am o facultate de terminat. Am recunoscut tot la politie, nu am comentat in plus sau in minus nimic, sunt constient de faptul ca totul s-ar fi putut incheia mult mai rau. Vreau doar sa stiu la ce sa ma astept in continuare. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 07:49, 13 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Infractiunile rutiere sunt infractiuni de pericol a caror comitere poate constitui cauza principala a unor evenimente cu consecinte cat priveste viata, integritatea corporala a persoanelor sau patrimoniul acestora. In speta prezentata de dvs un astfel de rezultat s-a produs, prezenta dvs la volanul masinii sub influenta alcoolului, avand drept consecinta un accident rutier soldat cu pagube materiale.
In raport de aceste circumstante, este posibil ca instanta sa se orienteze catre o pedeapsa cu inchisoarea cu suspendarea executarii sub supraveghere, posibil si pedeapsa complementara sa nu conduceti o anumita perioada.
Daca veti beneficia de o aparare calificata nu este exclus sa obtineti o modalitate de individualizare mai blanda.
Pai prietene, crezi ca e iesit din comun faptul ca intr-un an de zile de permis n-ai avut amenzi ? Cel putin in acest an ar fi trebuit sa fii curat ca lacrima. Ti se pare putin 0,6 in aer expirat ? Eu iti zic ca nu era de loc putin. Ce-o sa patesti ? Citeste aici: Solutia pe scurt: În baza art. 336, alin.1, Cod penal, cu aplicarea art. 396, alin.10, Cod procedură penală, condamnă inculpatul S.A. la o pedeapsă de 1 an închisoare pentru infracţiunea de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu o îmbibaţie alcoolică în sânge peste limita legală, săvârşită în data de 19.12.2015. În baza art. 66 alin. (1) lit. a), b), Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. (1) lit. a), b), Cod penal interzice inculpatului ca pedeapsă accesorie exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale. În baza art. 91, Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92, Cod penal. În baza art. 93, alin. (1), Cod penal, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune xxxxxx, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93, alin. (2), lit. b) Cod penal, impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93, alin. (3) Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei xxxxxx, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În baza art. 91, alin. (4) Cod penal atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96, Cod penal cu privire la conduita sa viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere, situaţie în care se va dispune revocarea suspendării executării pedepsei şi executarea acesteia, în regim de privativ de liberate. În baza art. 274, Cod procedură penală obligă inculpatul la 400 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, xx.xx.2016.
Document: Hotarâre xxxx/2016 xx.xx.2016.
La asta se mai adauga prevederile Codului rutier referitoare la persoanele condamnate ( suspendarea drerptului de a conduce, etc.).
mihaibalaescu a scris:

În baza art. 91, Cod penal, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform dispoziţiilor art. 92, Cod penal. În baza art. 93, alin. (1), Cod penal, obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune xxxxxx, la datele fixate de acesta; b)să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93, alin. (2), lit.

Poate e bine sa fiti si speriat un pic deoarece dovedește inconștiență fapta dvs si trebuie sa trageti niste invataminte din toata patania , dar cu un avocat bun, dupa parerea mea, va veti putea continua facultatea.
Nu aveti alte antecedente penale si e important să vă feriți de alte necazuri dupa aceea.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am drepul sa conduc autovehicule? Candrea_G Candrea_G Buna seara! As dori sa stiu daca in baza acestei hotarari pot sa imi recuperez permisul de conducere fara a da examen. Ce ma sfatuiti? Sa fac apel? Stiu ca am ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu permisul in urma unei condamnari cu suspendare? DanaRadu82 DanaRadu82 Buna ziua, in urma unei hotarari judecatoresti de condamnare la inchisoare de 1 an de zile cu suspendare in urma conducerii unui autivehicol cu a alcoolemie ... (vezi toată discuția)
Cand si cum imi recapat dreptul de a conduce in romania avand ... Ovi1993 Ovi1993 Cand si cum imi recapat dreptul de a conduce in Romania avand in vedere ca permisul il aveam de UK si ei l.au trimes acasa ? eu conduc in Marea Britanie ... (vezi toată discuția)