avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redirectionare email-uri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redirectionare email-uri

Salutari,
Am urmatoarea intrebare:
fac parte din doua grupuri de email, grupuri desemnate unei asociatii de proprietari.
Un grup este destinat discutiilor organizatorice CEX iar celalat discutiilor organizatorice cu toti proprietarii.

Unul din membrii CEX redirectioneaza email-urile cu caracter organizatoric catre grupul proprietarilor.

Intrebarea este: cat de legal sau nu este acest lucru daca acesta nu are acceptul celor din grupul CEX si foloseste aceste email-uri pentru denigrare. intra cumva sub incidenta art 195 din codul penal?
Cel mai recent răspuns: AvTudor_com , utilizator 02:34, 13 Octombrie 2017
Buna ziua!

Art. 195 CP sunt lovirile. Va rog sa indicati articolul corect.

Cu stima.
Eu am gasit asta : [ link extern ]
insa este ca un exemplu, nu stiu sigur daca se incadreaza sau nu aici.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
mamadreaq, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In vechiul cod era 195. In noul cod este art 302.
Violarea secretului corespondenţei consta in altceva, nu in ceea ce ati descris dvs. Daca acea persoana intercepta, sau accesa, fara drept, comunicatiile dvs private, ar fi fost infractiunea de la art 302. Dar dvs spuneti ca acesta este un membru al grupului, distribuind catre altii mesaje care ii sunt destinate si lui.. Si chiar daca ar fi fost savarsita prin una dintre modalitatile de la alin 1-4, art 5 lit b ar fi putut sa fie interpretat in avantajul sau

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E mail transmis abuziv Dana Marin Dana Marin Presedintele asociatiei de proprietari este suparat ca am adus prin e mail critici activitatii firmei de administrare adusa de el. Aceia au transmis copiind ... (vezi toată discuția)
Distrugere corespondenta afisata - nup 195 cp marilyn31 marilyn31 Am facut cu ceva timp in urma o plangere in baza unor infractiuni prev si ped de 195 Cod pen. - Violarea secretului corespondentei. In fapt am sesizat organele ... (vezi toată discuția)
Corespondenta electronica - folosire telefon aflat in service de catre angajati hcernaianu hcernaianu Buna ziua, Am trimis un telefon iPhone la Orange la service, peste cateva zile cineva intra de pe acel telefon pe WhatsApp si pe Viber, aceste programe ... (vezi toată discuția)