avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț internațional
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț internațional

De curând am fost la tribunal pentru înregistra un divorț internațional pronuntat si irevocabil eu fiind autoritatea părintească. Documentul este tradus, apostilat si supralegalizat, taxa de 20 lei plătită si copii de pe certificatul de căsătorie, certificat de naștere, carte de identitate si originalele bineinteles. La camera 45 de la tribunal mi s-a spus ca este nevoie si de o cerere scrisă de mine către președintele Tribunalului, mai exact " Cerere de recunoaștere hotărâre straina" (Exequator) in care nu stiu concret ce anume ar trebuie sa scriu, pentru ca doamna de la camera 45 nu a binevoit să-mi explice, m-a trimis direct la un avocat, deși i-am explicat ca nu am nevoie de asa ceva pentru ca eu doar vreau sa înregistrez un divorț care este deja pronunțat irevocabil ...tot căutând pe site-ul lor am realizat ca nici măcar nu exista informații complete despre aceasta cerere.
Cum fac aceasta cerere ? Un link, o direcționare concretă ar fi de mare ajutor.
Multumesc anticipat,
Elena
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
Nakajima, utilizator
Cel mai recent răspuns: Danissia , utilizator 12:25, 17 Octombrie 2017
Daca nu doriti ajutorul unui avocat aveti posibilitatea consultarii legislatiei in domeniu,cautarea unor spete similare pe net,eventuale modele de actiuni etc.Este posibil ca cererea dvs sa fie respinsa ,trebuind ca hotararea respectiva sa indeplineasca anumite conditii.Este posibil sa gasiti informatii pe net dar acestea pot sa fie eronate sau uncomplete.Succes.
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Daca nu doriti ajutorul unui avocat aveti posibilitatea consultarii legislatiei in domeniu,cautarea unor spete similare pe net,eventuale modele de actiuni etc.Este posibil ca cererea dvs sa fie respinsa ,trebuind ca hotararea respectiva sa indeplineasca anumite conditii.Este posibil sa gasiti informatii pe net dar acestea pot sa fie eronate sau uncomplete.Succes.

Buna dimineața,

Este ciudat ca nu pot să-mi înregistrez un document, care n-ar trebuie atâta bătaie de cap din moment ce nu avem nimic de împărțit, nici măcar custodia. Nu înțeleg de ce am nevoie de un avocat, si nu înțeleg de ce atâta mister despre aceasta cerere. Rog, cine ma poate îndruma sa scriu, toate detaliile misterioase ale acestei cereri sa ma contacteze.
Va multumesc !
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
Nakajima, utilizator
Incercati sa gasiti aici un model , pe care il veti adapta la situatia d.voastra
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere sentinta divort uk - va rog ajutor in solutionare ... Brx21 Brx21 Recunoastere sentinta divort UK - va rog ajutor in solutionare Buna ziua, Referitor la o sentinta de divort definitiva si irevocabila emisa in Marea ... (vezi toată discuția)
Divortat sau casatorit carolinagherman carolinagherman A propos de intrebarea citita adineaori despre casatorie si divort . amandoua in UK O persoana casatorita ce s-a stbilit in strainatate si apoi a divortat ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea divortului din sua in romania moni08 moni08 Am si eu nevoie de sfatul unui avocat, va rog. In 2 zile (Doamne ajuta!) o sa obtin divortul de sotul meu. Amandoi suntem cetateni romani dar locuim de 6 ani ... (vezi toată discuția)