avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoastere sentinta divort UK - va rog ajutor in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoastere sentinta divort UK - va rog ajutor in solutionare ...

Recunoastere sentinta divort UK - va rog ajutor in solutionare

Buna ziua,

Referitor la o sentinta de divort definitiva si irevocabila emisa in Marea Britanie in 2011, intampin probleme la inscrierea acesteia in registrele starii civile si va rog frumos o opinie / solutie care sa ma ajute in rezolvarea acestei spete. Detaliez mai jos cele parcurse pana acum:

- Martie 2021 - am prezentat Starii Civile Certificat Casatorie + Sentinta Divort , apostilate, traduse, legalizate pentru inscrierea mentiunilor. S-a procesat inscrierea casatoriei iar pentru sentinta divort am fost directionat catre Tribunal pentru procedura Exequator, pe motiv ca in prezent Marea Britanie nu mai face parte din UE

- Am depus la Tribunal cerere de Exequator (cu sprijinul unui Cabinet Individual de Avocatura) si cererea a fost respinsa "Respinge, ca lipsită de interes, cererea de recunoaştere hotărâre judecătorească" cu motivatia ca la momentul pronuntarii sentintei, Marea Britanie era membra UE

- Am sesizat Starea Civila referitor la respingerea cererii si raspunsul dansilor este dupa cum urmeaza :"începând cu data de 01.01.2021, pentru a produce efecte pe teritoriul României, sentințele pronunțate de către instanțele competente din Regatul Unit ( de desfacere a căsătoriei, de adopție, de stabilire sau contestare a filiației, de stabilire a numelui copilului, de schimbare a numelui) trebuie să fie recunoscute de către instanța română competentă, conform dispozițiilor art. 1095 din Legea nr. 134/2010, privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările și completările ulterioare și vor fi înscrise/înregistrate în registrele de stare civilă fără avizul Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date, după recunoașterea de către instanța română competentă."

Tinand cont de cele de mai sus, cum pot proceda in continuare pentru a obtine inscrierea divortului?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 19:45, 28 Iulie 2021
Buna ziua,

Va rog frumos o opinie la situatia prezentata mai sus, daca v-ati mai intalnit cu aceasta speta la procedurile exequator, in mod special Marea Britanie. Sau solutii utile bazate pe experienta dvs.

Multumesc frumos
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
Brx21, utilizator
În astfel.de cazuri soluțiile se gasesc de avocati pe baza de acte.

Rezolvati cu avocatul care s-a ocupat de caz deoarece are actele.

Ca sa mergeti cu actele la alt avocat va costa câteva sute de euro numai analiza de caz.
Ultima modificare: Marți, 27 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Eu văd o acțiune având ca obiect obligația de a face (adică de a transcrie actul) împotriva stării civile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortat sau casatorit carolinagherman carolinagherman A propos de intrebarea citita adineaori despre casatorie si divort . amandoua in UK O persoana casatorita ce s-a stbilit in strainatate si apoi a divortat ... (vezi toată discuția)
Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Inregistrare divort in romania user_nou user_nou Buna. Cred ca aici este locul cel mai potrivit ca sa gasesc un raspuns corect pentru problema mea. Lucrurile stau asa: m-am casatorit la Ambasada Romana din ... (vezi toată discuția)