avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Participarea sotului/sotiei la activitatea desfasurata ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Participarea sotului/sotiei la activitatea desfasurata de Intreprinderea Individuala

Buna ziua,

Conform Legii nr. 4/2014 pentru completarea OUG 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, sotul/sotia, poate participa la activitatiile desfasurate in cadrul intreprinderii individuale, daca se inregistreaza la Reg. Com. o mentiune cu privire la acest lucru.
Intrebare:
1. In cazul in care sotul/sotia participa la desfasurarea activitatii in cadrul II, conform legii este obligata sa plateasca CAS si CASS?
2. Daca nu este obligata sa plateasca, in cazul unui eventual control de la ITM exista vre-un risc cu privire la activitatile pe care le desfasoara, sotul/sotia, in cadrul II? Sotul/Sotia poate desfasura activitati in cadrul II, perfect legal, fara a fi salariata, doar pe baza mentiunii inregistrare la Reg. Com. si fara a plati contributii?

Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
kremat, utilizator

Alte discuții în legătură

Conventie civila Anca Brinzaru Anca Brinzaru buna seara!am si eu o intrebare: sotul meu este PFA, iar eu il ajut; nu am contract de munca cu el, nu are alti angajati; ca sa fie totul legal trebuie sa imi ... (vezi toată discuția)
Modificari aduse oug nr.44/2008 Cornel  Vasile Cornel Vasile Potrivit Legii nr. 4/2014 pentru completarea OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, ... (vezi toată discuția)
Legii nr. 4/2014 pentru completarea oug nr. 44/2008 mladin05 mladin05 Ma intereseaza daca acest articol de lege este in vigoare, i^1) soţia/soţul titularului întreprinderii individuale/persoanei fizice autorizate – ... (vezi toată discuția)