avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prejudiciu platit
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

prejudiciu platit

Buna ziua,intr-un dosar de evaziune s-a stabilit prejudiciu 110000 lei deci sub 50000 euro,fapta este incadrata dupa vechiul cod penaPrejudiciul este platit integral cu penalitati cu tot,eu sant complice si prejudiciul la platit firma care a fost acuzata,INTREBAREA MEA ESTE DACA LA PRIMUL TERMEN DE JUDECATA POT CERE SA MI SE APLICE AMENDA ADMINISTRATIVA,CONFORM VECHIULUI COD PENAL.mULTUMESC.
Va raportati la art. 74^1 din fostul C.P.? dispozitiile acelui articol au fost declarate neconstitutionale in 2011. Ati savarsit fapta cand ele erau in vigoare?
MA REFEREAM LA ART 10 DIN LEGEA241/2005,FAPTA A FOST IN 2012
Nu stiu de ce mi s-a parut ca vorbiti de delapidare.
Da, solicitati aplicarea legii penale mai favorabile, care este Legea nr.241/2005 (in forma de la 2012) si Cp 1969-forma de la 2012.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere fapta evaziune fiscala radu.radauti72 radu.radauti72 Sunt acuzat de fapte de evaziune fiscală , infracțiuni săvârșite in 2009, prejudiciu estimat la 160.000 euro, limite de pedeapsa 2-8 ani. Când se poate ... (vezi toată discuția)
Învinuit evaziune fiscala radu.radauti72 radu.radauti72 Sunt trimis in judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală, prev de ART. 9 alin 1 lit c și alin. 2 din legea 241/2005 cu aplicarea ART ... (vezi toată discuția)
Schimbare incadrare Lucinescu Lucinescu Buna ziua, daca s-a admis schimbarea incadrarii, din infracţiunile de complicitate la evaziune fiscală prev. de art. 48 C.p. rap. la art. 9 alin. 1 lit. c, ... (vezi toată discuția)