avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara. Calcul pro rata.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara. Calcul pro rata.

Societatea noastra are si venituri scutite fara drept de deducere si din acest motiv are o prorata de 86%. Am efectuat o achizitie intracomunitare in valoare de 10.000 de euro si am facut inregistrarea 4426/4427 1900 euro.
Trebuie calculata pro rata si la 4426 de la achizitia intracomunitara si sa iasa TVA de plata la achizitia intracomunitara?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:18, 12 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, deducerea TVA-ului o efectuati pe baza pro-ratei.

Pe 4427 inregistrati pt ca:

ART. 308 - Persoana obligată la plata taxei pentru achiziții intracomunitare

(1) Persoana care efectuează o achiziție intracomunitară de bunuri care este taxabilă, conform prezentului titlu, este obligată la plata taxei.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva- pro rata lianaloga lianaloga Societatea noastra are si venituri scutite fara drept de deducere si din acest motiv are o prorata de 86%. Am facut o achizitie intracomunitare in valoare de ... (vezi toată discuția)
Plateste sau nu plateste tva? Ilie Stanica Ilie Stanica -persoana impozabila, scutita in temeiul art.152 Cod fiscal, inregistrata in scopuri de TVA conform art 153'1,plateste TVA pentru o achizitie intracomunitara ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie mijloc fix din ue alina1977 alina1977 O firma neplatitoare de tva, dar inregistrata in scopuri de tva pt prestari intracomunitare achizitioneaza un mijloc fix (laptop) din UE. Trebuie platit tva in ... (vezi toată discuția)