Buna ziua. In luna mai 2016 am vândut un apartament. Noul proprietar m-a dat in judecată in baza art. mai sus menționat pentru a-i plăti diferența de preț deoarece in acte apare suprafața de 63,60mp, iar in măsurătorile acestuia cu 3,47 mp mai putin. Menționez ca apartamentul l-a cumpărat prin credit bancar - prima casa iar in contractul de vânzare cumpărare prețul a fost pe imobil si nu pe metru pătrat. Deasemenea măsurătorile apartamentului au fost efectuate de Oficiul de cadastru si publicitate imobiliară Constanta. Înainte de vânzare, noul proprietar a avut la dispoziție acces la imobil cat si la actele acestuia. Sunt șanse sa câștige el procesul? Ce ar trebui eu sa fac? Va mulțumesc
Dupa parerea mea, esential este ca bunul a fost vandut/cumparat asa cum a fost prezentat pentru vanzare, deci ca imobil apartament, iar suprafata exacta nu are relevanta in formarea acordului de vointa, deoarece pretul a fost stabilit in mod global si nu pe unitatea de masura (chiar daca in contract sunt trecuti mp care, alaturi de alte elemente, identifica imobilul), deci ca atare cumparatorul nu poate solicita nici reducerea pretului si nici rezolutiunea contractului. Insa asa cum s-a scris, trebuie sa invocati prin intampinare aceste aspecte, precum si altele pe care le considerati necesare.
Exact asa am gandit si eu. Vanzarea apartamentului s-a facut pe baza de cadastru si intabulare, pe care nu le-am facut eu. In cel mai rau caz ar fi de vina cadastristul. Va multumesc pentru raspuns.