avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren mai puțin decât in acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren mai puțin decât in acte

Buna seara, am achiziționat un teren intravilan din acte rezulta 4350 mp iar din măsurători 3242 întrebarea mea diferența un este și cum a-și putea-o revendica? Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2021
Liviu staicu, utilizator
In functie de situatia de fapt trebuie formulata in instanta o actiune avand ca obiect revendicare si granituire sau o actiune indreptata impotriva vanzatorului pentru a obtine reducerea pretului stabilit in contractul de vanzare-cumparare sau rezolutiunea contractului.
In cazul in care este vorba de al doilea tip de actiune, Codul civil dispune ca:

Art. 1.743 Cod civil
(1) Dacă, în vânzarea unui imobil cu indicarea suprafeţei şi a preţului pe unitatea de măsură, suprafaţa reală este mai mică decât cea indicată în contract, cumpărătorul poate cere vânzătorului să îi dea suprafaţa convenită.
Atunci când cumpărătorul nu cere sau vânzătorul nu poate să transmită această suprafaţă, cumpărătorul poate obţine fie reducerea corespunzătoare a preţului, fie rezoluţiunea contractului dacă, din cauza diferenţei de suprafaţă, bunul nu
mai poate fi folosit în scopul pentru care a fost cumpărat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Februarie 2021
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

Eu am cumpărat lotul și nu metri pătrați am observat anomalia când am ridicat intabularea, întrebarea era dacă o pot recupera diferența de la primărie ca presupunea reîntregire nu se poate face deoarece toti vecini au făcut cadastru
Ultima modificare: Duminică, 7 Februarie 2021
gi-jane2, moderator
Ati cumparat un lot care are un numar de metrii patrati. Daca impartiti pretul terenului la numarul de metrii patrati aflati si pretul pe mp.
Ce legatura are primaria cu situatia prezentata? Ati cumparat de de la primarie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata si la multi ani 2022. numele meu este andrei gabriel ... Andrei I. Gabriel I.I. Andrei I. Gabriel I.I. Buna dimineata si la multi ani 2022. Numele meu este Andrei Gabriel iar la inceputul anului 2021 am achitat in vederea achizitionarii unei garsoniere suma de ... (vezi toată discuția)
Restituire avans antecontract anelia88 anelia88 Buna seara! Am platit un avans pentru un apartament . Cand a venit evaluatorul s-a constatat ca nu corespunde releveul cu situatia din teren. Am contactat un ... (vezi toată discuția)
Suprafața utilă a unui apartament DeliaHiripan DeliaHiripan Bună ziua! Am cumpărat recent un apartament despre care știam că are suprafața utilă de 91 de metri pătrăți, lucru menționat în extrasul CF, dar și ... (vezi toată discuția)