Buna seara!
Am platit un avans pentru un apartament . Cand a venit evaluatorul s-a constatat ca nu corespunde releveul cu situatia din teren. Am contactat un inginer topograf si cand a facut masuratorile s-a constatat ca apartamentul are cu 3 mp mai putin si este un perete ce nu apare in releveu(a fost construit fara drept de autorizatie). Vreau sa stiu daca am dreptul sa mi se restituie avansul pe care l-am platit sau ar trebuie sa scada pretul apartamentului? In antecontract vanzatorul garanteaza conform art 1695 si 1707 din codul civil si contra viciilor ascunse ( se poate considera viciu ascuns faptul ca suprafata apartamentului este mai mica si ca nu a avut actele actualizate? ) Multumesc frumos !
Suprafata reala fiind mai mica decat cea mentionata in antecontractul de vanzare cumparare, puteti solicita promitentului vanzator fie reducerea corespunzatoare a pretului, fie rezolutiunea antecontractului si restituire avansului platit, la care se adauga cheltuielile ocazionate de incheierea antecontratului.