avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restituire taxa auto 2017
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restituire taxa auto 2017

Buna ziua ,
Am incercat sa depun la Administratia Finantelor Publice actele necesare restituirii taxei de poluare platita in 2008, necesara inmatricularii unui autoturism . Proprietarul autoturismului la aceea vreme era o societate comerciala. Intre timp societatea a instrainat autoturismul.
Actele nu au fost primite din urmatoarele motive ( in ordinea persoanelor cu care am discutat) :
- nu a prezentat certificatul de inmatriculare si cartea de identitate a masinii in original ( pentru a fi confruntate cu copiile prezentate )
OUG 52/08.2017 art.1 alin. (4) : " la cererea de restituire se anexeaza, in original sau in copie documentul doveditor al platii taxei speciale ............si COPIILE cartii de identitate a vehicolului si a certificatului de inmatriculare .
- actele nu se primesc pentru ca ,in cazul instrainarii autoturismului , taxa platita NU SE RETURNEAZA.
- nimeni din administratia fiscala nu a putut sa-mi ofere informatii legate de reglementarile legale care justifica cele de mai sus
Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi comunica daca in afara de OUG 52/08.2017 si Ordin 1144/17.08.2017 a mai aparut si o alta reglementare care sa justifeice refuzul de restituire a taxei auto in cazul instrainarii autovehicolului.

Va multumesc
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
takeosan, utilizator

Alte discuții în legătură

Restituire taxa auto takeosan takeosan Buna ziua , Am incercat sa depun la Administratia Finantelor Publice actele necesare restituirii taxei de poluare platita in 2008, necesara inmatricularii ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare pepystef pepystef Pentru recuperare taxa am nevoie de copie talon inmatricularepe care nu-l mai am deoarece am vandut autovehiculul. Detin copie carte si copie chitanta . Cum ... (vezi toată discuția)
Returnarea taxei de prima inmatriculare carmen sandu carmen sandu Buna ziua. Am o situatie mai ciudata, si anume : in iulie 2007, sotul meu a platit la finante taxa de prima inmatriculare, dupa 3 zile am inmatriculat-o la ... (vezi toată discuția)