lucrand pe vapoare de croaziera ruta Budapesta-Amsterdam,in care cel putin 7 zile suntem numai pe teritoriu German,pe langa faptul ca lucram peste 12 ore pe zi in fiecare zi fara zi libera refuzand sa facem si alte chestii in plus suntem amenintati cu concedierea si agresati verbal in cazul in care refuzam ce masuri putem lua in afara de faptul ca trebuie anuntati mai marii companiei,si ma refer la masuri legale luate impotriva lor denuntati la politie si la fortele lor de munca. Va multumesc!
Nu precizati conditiile in care sunteti angajat pe vasul de croaziera - printr-o firma romaneasca la firma (inteleg din mesajul dvs. ca este germana) detinatoare a vasului de croaziera.
Programul de lucru pe vasul de croaziera se realizeaza in functie de legislatia statului detinator al vasului de croaziera si conform contractului individual de munca pe care il aveti incheiat. Sesizari puteti face la angajator si la institutia care se ocupa cu fortele de munca din statul care detine vasul de croaziera.
vapoarele sunt inregistrate in elvetia,compania este seachefs care ne-au angajat direct fara alta agentie(unii angajati vin prin agentii de recrutare) acum seachefs ne-au angajat cu contract cipriot si semnam indiferent de cate ore de munca avem doar pentru 8.Petrecem cam 2 zile in budapesta apoi 7 in germania iar 3 in austria si alte 3 in olanda. Compania cea mare care au contractat seachefs este AmaWaterways si APT(Australian Pacific Tour) in functie de vaporul pe care suntem selectati avem chartere diferite :americani sau australieni.
Fie va adresati instantei de judecata. Instanţa pentru litigiile de muncă are competenţă exclusivă asupra tuturor litigiilor de muncă rezultate din încetarea angajării, cum ar fi acordarea de compensaţii pentru concedierea ilegală (cu excepţia situaţiei în care suma solicitată depăşeşte echivalentul salariului pe doi ani, în acest caz competenţa aparţinând instanţelor teritoriale), plata preavizului, indemnizaţii în cazul concedierilor colective, precum şi litigii rezultate din contractul de muncă, cum ar fi mărirea salariului, concediul de odihnă anual, al treisprezecelea salariu sau primele.
Există în prezent 3 instanţe pentru litigiile de muncă în Republica Cipru, cu sediul în Nicosia, Limassol şi Larnaca.
Fie va adresati pentru a va indruma ce sa faceti mai concret Atasatului pe probleme de munca din cadrul Ambasadei Romaniei in Cipru.
E-mail: embrom@cytanet.com.cy
E-mail consulară: romcons@cytanet.com.cy
Fie va adresati inspectoratele dor muncă, care funcţioneaza sub mecanismele de control ale Departamentului Relațiilor de Muncă din cadrul Ministerului Muncii și Asigurărilor Sociale din Cipru.