Buna seara,
ma intereseaza daca pe CAEN 4719 pot sa vand cateva categorii de produse:
- sucuri imbuteliate, croissante, chipsuri, ciocolata si alte produse alimentare de acest gen, preambalate (si daca da, am nevoie de curs de igiena pentru vanzarea lor?)
- caiete, pixuri, creioane, foi si alte mici rechizite
- cd-uri si dvd-uri neinregistrate si stick-uri memorie
4719 Comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse nealimentare
Această clasă include:
-comerţul cu amănuntul al unei largi palete de bunuri, în care produsele alimentare, băuturile sau produsele din tutun nu sunt preponderente
-activităţi ale magazinelor universale care comercializează, în general, produse ca: îmbrăcăminte, mobilă, produse electrocasnice, articole de fierărie, cosmetice, bijuterii, jucării, articole sportive etc.
Multumesc pentru raspuns.
Am citit definitia Caenului. Intrebam de aceste categorii specifice pentru ca noi asta vrem sa vindem in magazin iar de la Registrul Comertului ni s-a spus ca nu avem voie. Pentru alimente ni s-a spus sa alegem "Caenul de alimentara, pentru ca orice bagi in gura e mancare" si pentru asta avem nevoie de cursuri de lucrator comercial si de de igiena (desi i-am explicat ca pe diploma mea de atestat scrie: Meseria de tehnician in servicii financiare si comerciale - a zis ca nu mai conteaza astfel de diplome) Iar pentru rechizite si cd-uri etc. ni s-au recomandat 2 caenuri diferite specifice insa magazinelor specializate.
Cand am sunat la INS mi s-a spus ca pe acest caen pot vinde cam tot ce mi-am propus pentru ca este specific magazinelor cu de toate pe care le gasim preponderent rural, insa doamna de la registru a tipat la mine cum ca o sa le vand pe socoteala mea...
Puteti sa-mi dati, va rog, un raspuns mai specific privind categoriile de produse de care am intrebat?
Multumesc
Informatii utile
aida85
as dori sa deschid un srl si as dori sa vand,produse alimentare,nealimentare,bauturi,tutun,legume si fructe si as dori sa stiu ce coduriCAEN TREBUIE SA ... (vezi toată discuția)