avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Clasa de salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Clasa de salarizare

Buna seara!
Tatal meu este angajat al societatii CFR SA si pana de curand a ocupat functia de Revizor tehnic (Lacatus), fiind incadrat in clasa de salarizare cu numarul 33. Anterior a ocupat functia de mecanic, functie corespunzatoare unei clase de salarizare inferioare. In urma unor probleme de sanatate, spitalizari, etc a fost 'consultat" de catre o comisie specializata si a fost declarat inapt pentru functia de Revizor Tehnic, revenind asadar la cea de mecanic.
Intrebarea mea este, daca sunteti buni si amabili sa imi raspunde-ti, ii va afecta clasa de salarizare aceasta revenire in postul anterior ( de mecanic), avand in vedere ca nu opereaza o decadere, o renuntare, ci o problema de sanatate?
Sper ca am fost clara si concisa.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:07, 15 Octombrie 2017
Schimbarea functiei poate avea ca efect si modificare salariului. Astfel, tatal dvs va avea salariul corespunzator functiei respective.
Imi puteti indica Legea care reglementeaza aceste lucruri?
Multumesc!
Daca este vorba despre sectorul bugetar, in Legea 153/2017 sunt prevazute salariile pentru fiecare functie.

In sectorul privat, salariile pot fi stabilite pe functii in c.c.m. aplicabil. Adica, unei functii ii corespunde un anumit salariu.
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime dery87 dery87 Bun gasit, se mai tine cont si de vechimea in manca la calculul salariului? ex:la salariu minim pe economie de 1050 lei,se mai adauga si vechimea acumulata ... (vezi toată discuția)
Incadrare clasa de salarizare la reluare activitate cic(crestere ingrijire copil) muj muj Lucrez intr-o companie de stat, in care incadrarea se face pe clase de salarizare/functii din anul 2000. in 2003 am ocupat prin concurs un post cu studii ... (vezi toată discuția)
Reincadrari pe post oanaportar oanaportar Buna ziua ! Astazi, de la institituia ierarhic superioara ni s-a solicitat sa se faca reincadarile pe post ale salariatilor cf. Legii noi a salarizarii ... (vezi toată discuția)