avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Persoane afiliate ONG si SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Persoane afiliate ONG si SRL

Buna

Va rog mult sa ma ajutati un un raspuns la intrebarea de mai jos.

Doresc sa infintez un ONG, impreuna cu parintii mei cu scopul de a avea activitati caracteristice ong-urilor.

In acelasi timp, sotia mea va infinta un SRL, la care va fi asociat unic, si se va ocupa de vanzari / comert.

ONG-ul se va asocia prin participatiune cu SRL-ul.

Astfel incat, ONG-ul va contribui cu aportul banesc la activitatea economica, iar SRL-ul se va ocupa de partea de administrare si derulare a activitatii economice, putand sa puna la dispozite in mod gratuit/ comodat, si un spatiu.

In final, in cazul unui profit, ONG-ul va primi 40% iar SRL-ul 60%.

In acest context, daca ONG-ul se va asocia prin participatiune cu SRL,cele doua vor deveni persoane afiliate? Exista un conflict de interese aici?

Daca ONG-ul si SRL nu factureaza intre ele prestari de servicii si in comun realizeaza activitate economica, impartind la final profitul, intra sub incidenta Legii Preturilor de Transfer???

Multumesc

Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Neaculica, utilizator

Alte discuții în legătură

Ong - conflict de interese TreesCoding TreesCoding Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: Context: De curand a fost infiintat un ONG. O parte dintre membrii fondatori ocupa si functii de conducere in ... (vezi toată discuția)
În ce condiții poate un ong din belgia să vândă în românia diverse produse către persoane fizice? Genoveva w Genoveva w In ce conditii, o organizatie non profit din Belgia poate sa vanda diverse produse in Romania catre persoane fizice fara a avea probleme de natura legala? (vezi toată discuția)
Srl membru fondator ong eudia eudia sunt administratorul unic al unui SRL si doresc sa deschid un ONG in care vreau ca membrii fondatori sa fie: SRL -ul, eu si inca o persoana. Este posibil acest ... (vezi toată discuția)