avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 953 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Atacarea partajului sau a convenției matrimoniale ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Atacarea partajului sau a convenției matrimoniale prin acțiune Pauliană

Am o mare problema!

Sotul meu a infintat in urma cu cativa ani un SRL, fara a avea nici un fel de cunostinte in domeniu contabil. A angajat din lipsa de bani o contabila incepatoare. Munca la firma, 12 ore pe zi l-a facut sa uite de responsabilitatile contabile.

In acest sens, fara sa isi de-a seama a facut greseli din nestiinta, care intra sub incidenta penala, in sensul folosirii banilor firmei,

Nu a facut nimic in sensul de a micsora taxele si impozitele. Toate acestea sunt la zi.

Cu trecerea timpului, si-a permis sa aiba angajati, sa se loveasca de probleme si sa se documenteze, sa studieze cum se fac corect / legal lucrurile. Vazand probleme pe care le-a creat din nestiinta, fara ca, contabila sa il invete / sfatuiasca, a shimbat-o cu alta, un expert contabil.

Aceasta l-a invatat cum sa faca lucrurile, dar in timp.... iar in tot acest timp a continuat cu greselile in firma.

Si-a luat timp pret de o saptamana doar sa studieze legi, etc, si a ajuns la concluzia ca, desi nu a diminuat niciodata impozitele, a platit totul la timp, etc, totusi, faptele lui sunt de natura penala.

Asa ca, avand 5 copii minori in intretinere, s-a speriat atat de tare incat a hotarat sa inchida firma prin lichidare si radiere. Pana acum nu a fost nici un control la firma. Este unic administrator si asociat.

Doar ca intre timp, el a cumparat 2 terenuri, si pe unul a facut o casa pe numele firmei.

A inceput procedura de lichidare, nu avea datorii la stat, nu avea datorii la furnizori, nu avea creditori. Firma a fost lichidata si RADIATA.

Insa, tot studiind problema, sotul meu a ajuns la conluzia ca un control de fond poate veni si dupa radiere, si daca va gasi probleme existente (care se prescriu la 10 ani), acesta poate fi actionat penal (in calitate de administrator) si i se poate imputa suma de care s-a folosit de la firma, pe care nu o mai are, si in acest context i se va pune sechestru pe casa si teren si noi vom ramane pe drumuri.

Asa ca, sotul meu vrea sa faca partaj cu mine / o conventie matrimoniala / sau o cesiune,pentru ca toate bunurile sa fie ale mele (de fapt ale copiilor).

De atunci sotul meu s-a imbolnavit incat este incapabil sa se mai concetreze la nimic, in sensul propriu. Nu mai este ceea ce a fost, un om creativ si plin de energie.

Intrebarile mele sunt:

- se mai poate face un control de fond la firma dupa radiere? si in ce conditii?

- in cazul unui divort / partaj, cesiune sau conventie matrimoniala, in cazul in care la radiere nu au fost creditori si nici nu pot exista in continuare, un organ de control se poate transforma intr-un ,,creditor'' in intelesul legii, care sa stabileasca o dauna certa?

- In contextul intrebarii de mai sus, daca la un control dupa radiere se constata nereguli, prejudicierea bunurilor / patrimoniului, fara a afecta taxele si impozitele, acest organ se poate constitui in creditor si mai poate ataca prin actiune pauliana divortul / partajul, cesiunea sau conventia matrimoniala, revenind bunurile la starea lor initiala?

Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:11, 15 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era o poveste a lui Ion Creanga, cea cu Drobul de sare, parca se face la gradinita, este bine de recitit, analizat, comentariu pe text. Ce anume fapte asa grave si penale a savarsit sotul, si raportat la ce articole de lege? Probabil ca in urma radierii firmei, imobilele au fost trecute pe persoane fizica. Daca da, este foarte bine. Parerea mea este ca nu se va mai intampla nimic surprinzator de aici inainte, insa pentru o mai buna intelegere si un somn linistit puteti sa platiti o consultatie la un avocat de incredere (sau chiar la un economist profesionist) si clarificati problema.
cum adica ,,avocat de incredere"?
Cum il descoperi/gasesti?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin recomandarile unor persoane de incredere, prin cunoscuti, prin prieteni, asa cum gasesti un medic de incredere sau un zugrav de incredere sau un instalator de incredere sau un constructor de incredere sau o bona de incredere, haideti ca nu-i greu de inteles la ce m-am referit. Nu exista reteta pentru alegerea asta, exista doar stil propriu, implicare si atentie sporita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea regimului matrimonial elenapop12 elenapop12 Buna ziua, Sunt casatorita de 1 an. Sotul meu are poprire pe conturi, impreuna cu fosta sa sotie, pentru un credit imobiliar neachitat (imobilul a fost ... (vezi toată discuția)
Diferențe între regimurile matrimoniale ContSters219511 ContSters219511 Care este dferenta cele 3 variante ale regimului matimonial dupa noul cod civil de la 01 oct 20111? - regimul in comunutate de bunuri - regimul in ... (vezi toată discuția)
Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament ... Victor 70 Victor 70 Soțul poate renunța la dreptul de coproprietate la un apartament cumpărat de sotie în timpul căsătoriei, in favoarea soției? (vezi toată discuția)